Mobilselskabet 3 kræver rabat på 760 mio.

I alt 760 millioner kroner mener mobilselskabet 3, at den danske stat har krævet for meget af de fire købere af en dansk 3G-licens. Striden går på, om der var moms med i beløbet, og sagen er nu havnet i Landsskatteretten.

Der var moms med i beløbet, da fire danske mobilselskaber i 2001 gik med til at betale hver 950 millioner kroner for en licens til et 3G-mobilnetværk i Danmark. Det mener i hvert fald selskabet Hi3G, der står bag mobilselskabet 3.

Derfor kræver selskabet nu, at den danske stat skal betale i alt 190 millioner kroner tilbage for hver af de fire licenser. De ejes i dag af selskabet selv, TDC og Telia, mens den fjerde er sendt retur til IT- og Telestyrelsen.

- Det afgørende er, om IT- og Telestyrelsen agerede som afgiftspligtig person i forbindelse med, at de leverede 3G-licenserne. Vores synspunkt er, at der burde være opkrævet moms, fordi vi mener, at styrelsen er en afgiftspligtig person, siger juridisk direktør Ann-Louise Hansen.

Hi3G har indbragt sagen til Toldskat, som afviste kravet.

Venter på EU-dom

Nu er sagen havnet hos Landsskatteretten, som Hi3G har bedt om at vente på en afgørelse, til der er faldet dom i lignende sager ved EF-Domstolen.

Fire britiske mobilselskabers forsøg på at få 36 milliarder kroner tilbage i moms er nemlig endt hos EF-Domstolen. Det betyder, at sagen kan få præcedens og stor betydning i hele Europa, hvor mobilselskaber samlet set har brugt omkring 740 milliarder kroner på 3G-licenser.

Hos Hi3G i Danmark mener man, at der en seriøs chance for at få pengene tilbage.

- Det er en kvalificeret evaluering fra eksperter, statsautoriserede revisorer og advokater med speciale i momsspørgsmål, fortæller Ann-Louise Hansen.

Tabte 527 mio.

I Danmark har Skatteministeriet tidligere afvist, at der er udsigt til at gøre momskrav gældende.

De danske ejere af 3G-licenser betaler stadig af på den knap milliard kroner, de skal give for licenserne. Kun lidt under halvdelen af beløbet er betalt, og Telia har siden valgt at aflevere en licens tilbage til IT- og Telestyrelsen, efter selskabet købte Orange.

Under alle omstændigheder vil pengene falde på et tørt sted hos Hi3G, der i 2004 fik et underskud på 527 millioner kroner på at tilbyde 3G-telefoni til danskerne.

I årsregnskabets ledelsesberetning kaldes underskuddet dog for "tilfredsstillende i relation til selskabets planer".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere