Prispres giver million-underskud til CBB

Discount-selskabet CBB Mobil måtte se tidligere tiders store millionoverskud vendt til tab i 2004, efter selskabet blev solgt til Sonofon og priserne fik et dyk nedad. En ny salgsmodel til foreninger og klubber skal give loyale kunder og sorte tal på bundlinjen.

Sonofon må vente lidt endnu på at tjene sin investering hjem i discount-selskabet CBB Mobil, som i april 2004 blev købt for 130 millioner kroner.

CBB's første regnskabsår som Sonofon-ejet endte nemlig med et underskud på tre millioner kroner mod et overskud på mere end 13 millioner kroner i 2003.

Størstedelen af forskellen skyldes, at CBB nu benytter Sonofons regnskabsprincip, men resultatet anses alligevel som utilfredsstillende.

Forsigtige principper

- De principper, vi kører med nu, er meget mere forsigtige, og det i sig selv giver anledning til, at resultatet bliver så dårligt. Men vi har også måttet gå ud og sænke priserne radikalt, og det er klart, at det også påvirker, siger administrerende direktør Teddy Søgaard Pedersen.

Selv om CBB Mobil nu ejes af Sonofon, som igen ejes af norske Telenor, er de to selskaber fortsat skarpt adskilt.

Ifølge Teddy Søgaard Pedersen har hans folk et tættere samarbejde med Sonofons teknikere, ligesom der er Sonofon-folk i CBB-bestyrelsen. Men længere går samarbejdet ikke, mener han.

- Vi fungerer faktisk, lige som vi gjorde før, så ud fra en rent objektiv vurdering er der ikke sket noget. Regnskabsmæssigt og markedsmæssigt kører vi helt separat, fortæller han.

CBB bruger Sonofons netværk, og frygten for at miste CBB's trafik var en af årsagerne til, at Sonofon købte den noget mindre konkurrent.

Har taget stødene

Samtidig skulle CBB dog gerne generere et overskud, og det får selskabet også i år, mener Teddy Søgaard Pedersen.

- Jeg forventer helt klart, at vi nu har ændret regnskabsprincipper og ligesom taget de værste stød, det gav, så vi allerede i år kommer ud med et overskud igen, siger han.

Et af de tiltag, som skal give CBB fremgang, er et nyt produkt til foreninger og klubber.

- Vi har lanceret CBB Forening, hvor vi giver en rabat ned til 65 øre. Den gives på den måde, at du opretter dig som forening, og så kan alle gå ind og melde sig på. Resultatet er, at man får en rabat på seks procent på danske opkald, men pengene bliver udbetalt kontant til foreningen, fortæller Teddy Søgaard Pedersen.

Håbet er, at det nye produkt giver større kundeloyalitet.

CBB Mobils underskud sidste år har tidligere fået Sonofon til at sende 30 millioner kroner til datterselskabet for at genoprette egenkapitalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere