Artikel top billede

Roskilde-selskabet Sonion banker Huawei og Sony i retten: De to selskaber skal betale millioner

Sonion hev i april sidste år de to tech-giganter i retten for at have tyvstjålet en avancereret teknologi til høretelefoner. Nu pålægges Huawei og Sony millionbøder.

Den danske it-firma, Sonion, der fra det danske hovedsæde i Roskilde specialiserer sig i komponenter til høretelefoner og headsets, har netop vundet en afgørende retssag mod Huawei og Sony.

Det bekræfter en meddelelse fra Østre Landsret, hvor det fremgår, at både Sony og Huawei pålægges millionbøder.

Sonion hev i april sidste år de to tech-giganter i retten for at have tyvstjålet en avancereret teknologi til høretelefoner, som Sonion har udviklet og har patent på.

Første del i det retsopgør vinder Sonion altså nu, og både Sony og Huawei pålægges at betale yderligere 800.000 kroner hver i sagsomkostninger, ligesom de begge skal betale 1,1 millioner kroner hver i såkaldte kæremålsomkostninger. Det fremgår af meddelelsen fra Østre Landsret.

Dagens afgørelse er dog ikke det sidste punktum i sagen.

”Fredagens afgørelse er midlertidig og vil forblive sådan, indtil en fuld retssag kan afklare, om der er sket krænkelser af Sonions rettigheder,” meddeler Østre Landsret.

Sagens omdrejnignspunkt handler nærmere bestemt om Voice Pick Up Bone Sensor-teknologien, ”som er i stand til at opfange vibrationer i kæbebenet og dermed isolere en stemme fra omgivende støj,” fremgår det af meddelesen fra Østre Landsret.

Retten skriver yderligere at:

”Sonion introducerede teknologien på markedet i 2019 og solgte den til Huawei. Men salget blev stoppet i 2021, da Huawei lancerede deres egne høretelefoner med samme teknologi. Denne teknologi blev leveret af Goertek, en underleverandør, som Sonion tidligere havde samarbejdet med.”

”Senere kom Sony også med lignende produkter, ligeledes med teknologi leveret af Goertek. Landsretten har nu fastslået, at det er sandsynligt, at både Huaweis og Sonys produkter krænker Sonions rettigheder.”

Selvom både Huawei og Sony er gigant-virksomheder med milliarder i ryggen, mangler Sonion umiddelbart heller ikke ressourcer. Sonion er nemlig ejet af Novo Nordisk-fonden.



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering