Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-virksomheden Zentura præsenterer ny bestyrelse / Det danske cyberlandshold udtaget / Microsoft-chef skifter til NNIT

It-virksomheden Zentura præsenterer ny bestyrelse. Det danske cyberlandshold udtaget. Microsoft-chef skifter til NNIT.

Godmorgen venner!

Velkommen til dagens af Computerworlds morgen-briefing.

Det er onsdag, og datoen siger 21. juni.

Denne morgen er det atter en gang Qëndrim Fazliu, der sidder klar bag tastaturet og er klar til at levere dagens første it- og technyheder fra ind- og udland.

Tag en tår kaffe, læn dig tilbage og lad os komme i gang.

It-virksomheden Zentura præsenterer ny bestyrelse

Den danske it-virksomhed Zentura præsenterer ny bestyrelse.

Det skal være med til at skabe fundamentet for vækst i de kommende år - faktisk fordoble omsætningen i 2025 sammenlignet med 2022.

Omsætningen i 2022 lå på omkring 20 millioner kroner.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen i Zentura, der leverer og cloudbaserede it-løsninger til SMV-markedet, består nu af følgende medlemmer:

- Bestyrelsesformand bliver it-iværksætter David Hald, der er medstifter og tidligere administrerende direktør af blandt andet Conecto A/S og Sms Passcode.
- Ole Væhrens, tidligere salgsdirektør hos Proact A/S og nu salgsdirektør i Conecto A/S.
- Flemming Riis, som er CISO i Centralnic.
- Kelvin Thelin, der er advokat og managing partner i Advodan Holbæk / København.

Bestyrelsen skal arbejde tæt sammen med den daglige ledelse, som består af stifter og administrerende direktør Christian Pedersen og Christian Lindegaard, som er COO og partner, lyder det.

"Den nye bestyrelses opgave er derfor at systematisere og strømline arbejdsgangene med henblik på at geare selskabet til vækst. Og det arbejde er vi allerede godt i gang med," siger David Hald, bestyrelsesformand i Zentura.

Zentura blev grundlagt i 2010 og er baseret i København.

Det danske cyberlandshold udtaget

I forgangne weekend løb den årlige bootcamp af stablen, hvor de 24 bedste 15-25-årige kæmpede om at få en af de 10 eftertragtede pladser på det danske cyberlandshold.

Det skriver Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet og landstræner for det danske cyberlandshold, på LinkedIn.

"Det har været en hård udvælgelse, for hver af de 24 er ekstremt dygtige. Alligevel har vi nu udvalgt det endelige hold - og det er meget, meget stærkt," lyder det i opslaget fra cyberlandstræneren.

Medlemmer af cyberlandsholdet anno 2023:

  • Visti Malik Brandt-Sørensen
  • Alexander Skovsende
  • Tobias Kay Dalå
  • Astrid Bek
  • Markus Heinrich Toribio
  • Mikkel Broni Simonsen
  • Frederik Præst
  • Oliver Nordestgaard
  • Oliver Winkler
  • Et unavngivet medlem
Cyberlandstræneren oplyser samtidig sin glæde ved, at der i år er to piger med på landsholdet, som Myrup Pedersen kalder et skridt i den rigtige retning.

Sammenlignet med året før, er der fem nye medlemmer ombord på det nye landshold (hvoraf den ene også var på holdet i 2021).

"Hvis vi gør det godt i den europæiske konkurrence #ECSC2023 i oktober er det fantastisk - men fokus er på at "bygge op". Jeg glæder mig til at træne og træne holdet sammen med Adam Blatchley Hansen og Michael Dyrmose," lyder det videre fra landstræneren.

Microsoft-chef skifter til NNIT

Det danske it-selskab NNIT har ansat Lars Verning i en position i selskabets Microsoft Dynamics 365-team.

Verning kommer til at lede NNIT's Cloud-løsningsområde og får samtidig titlen associate vice president.

Det skriver NNIT i en pressemeddelelse.

Lars Verning er hentet ind fra Microsoft, hvor han arbejdede som enterprise channel manager før sit skifte til NNIT. Verning har også en fortid som landechef hos IBM og software- og salgsdirektør i SAS Institute.

"Vi er glade for at tilføje Lars Verning til vores team. Hans strategiske vision inden for cloud, security og AI, og hans erfaring med at eksekvere forretningsplaner, vil være central for lanceringen af ​​den nye strategiske retning for NNIT Cloud," siger Gaurav Anand, der er vp i NNIT's Microsoft advisory & technology.

Digitaliseringsministeren vil samle dialekter i dialektbank

Et nyt projekt skal sørge for, at stemmestyrede løsninger i fremtiden skal forstå og tale danske dialekter.

Det er digitaliseringsminister Marie Bjerre (V), der har skudt det nye projekt i gang, som skal samle tale fra mere end 1500 danskere i en dialektbank.

Det skriver Digitaliseringsministeriet i en pressemeddelelse.

De indsamlede dialekter skal give virksomheder, der arbejder med stemmestyrede digitale løsninger, mulighed for at anvende disse dialekter i deres løsninger.

Det omfatter blandt andet gps og højttalersystemer i for eksempel offentlig transport, hvor dialekterne også skal kunne anvendes.

"Med over tusind timers tale med dialekter, vil virksomheder og myndigheder få bedre muligheder for at skabe nye løsninger inden for taleteknologi, som bruger det danske sprog. Det vil være til gavn for den enkelte borger, som får en bedre oplevelse, men også for samfundet generelt," siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Det er Alexandra Instituttet, som i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen, Københavns Universitet, Alvenir og Corti, står bag projektet, som har fået titlen Danish Conversational and Read-aloud Speech Dataset (CoRal).




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering