Mornings. Så har dækningsgraven med Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd atter summet af aktivitet. Sandfiltret er fornyet og overtrykket sat på maks, og her er dagens it-efterretninger i kort, klar tale. Ved fodpumpen: Niels Veileborg
ChatGPT har skrevet alle tekster til ny PR-kampagne fra VisitDenmark
VisitDenmarks nyeste kampagne for Danmark er skrevet af ChatGPT, som også har stået for det visuelle udtryk, som det hedder.
Det skriver Kommagasinet, som også fortæller, at kampagnen er den hidtil mest omtalte i internationale medier.
I kampagnen møder man blandt andet malerierne af Mona Lisa og Skriget samt Frihedsgudinden og en skulptur af H.C. Andersen, som alle er blevet gjort levende ved hjælp af deepfake-teknologi.
”Skuespillerne, der har indtalt manuskripterne, er blevet videooptaget, og så er stemmen og ansigtsmimikken blevet spejlet over i malerierne og skulpturerne,” siger Kathrine Lind Gustavussen, Senior PR & Press Manager, VisitDenmark.
På den facon får kampagnen de verdenskendte malerier og skulpturer til at sige, hvorfor man skal tage til Danmark frem for andre steder i verden. Alle manuskripter til det hele er skrevet af chatbotten ChatGPT.
Asetek har fået rekordstart på Nasdaq Copenhagen
Asetek fra Aalborg, der har specialiseret sig i at udvikle udstyr til CPU-køling og forskellige typer hardware til gaming, blev noteret på Københavns Fondsbørs, Nasdaq Copenhagen, i onsdags. Det skete til en kurs på 2,8
Mandag offentliggjorde Asetek sit seneste kvartalsregnskab, og oven på den mundfuld steg kursen 6,04. Senere på dagen nåede kursen 7,20. I skrivende stund er kursen 6,04
Asetek har gennem det seneste årti været registreret på børsen i Oslo, men for nylig besluttede selskabet at blive registreret på Københavns Fondsbørs, Nasdaq Copenhagen.
“Vi har hørt fra mange danske institutionelle investorer, at det blev betragtet som en hæmsko for dem, at vi er noteret uden for Danmark. Helt konkret findes der fonde, som ikke har mandat til at investere uden for Danmark,” forklarede Aseteks stifter og topchef André Sloth Eriksen for nylig til Computerworld.
Danskerne elsker Facebook og dropper Twitter i stort antal
Hver tredje danske Twitter-bruger - 34 procent for at være helt nøjagtig - har droppet det sociale medie i løbet af de seneste to år, viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA.
Til sammenligning er det kun 15 procent af brugerne, der har sagt farvel til Snapchat, mens 10 procent har droppet Instagram.
Ifølge Kåre Løvgren, der er it-ekspert for IDA, skal en væsentlig del af forklaringen findes i de omfattende forandringer, der har ramt Twitter, siden den amerikanske milliardær Elon Musk i efteråret 2022 købte selskabet for over 300 milliarder kroner.
Ifølge IDA's undersøgelse er det kun 17 procent af de adspurgte, der i dag er på Twitter. Danskernes foretrukne sociale medie er stadig Facebook, som 89 procent af befolkningen anvender til daglig. I undersøgelsen svarer kun fem procent af Facebook-brugerne, at de har lukket deres Facebook-profil de seneste to år.
Facebooks Twitter-konkurrent lanceres til sommer
Set i lyset af undersøgelsen fra IDA, bliver det nok ikke danske brugere, der i hobetal vil kaste sig over Facebooks nye Twitterkonkurrent, som ifølge Bloomberg News allerede har nået testfasen og vil blive lanceret til sommer.
Testen udføres blandt andre af influenter og (andre) kendte mennesker, forlyder det.
Trifork henter ny CEO i USA fra Apple
Børsnoterede Trifork har ansat Karan Yadav som ny CEO for det amerikanske marked. Karan Yadev kommer fra en stilling som Worldwide Lead for Enterprise Solutions hos Apple.
Det amerikanske marked får stadig større betydning for Trifork. I 2022 steg omsætningen i USA med 56 procent, og i første kvartal af 2023 voksede omsætningen med 68 procent.
Ny forskning finder store klimafordele ved genanvendt elektronik
Man kan spare helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent elektronikaffald, hvis man køber genanvendt elektronik i stedet for ny.
Det konkluderer en ny livscyklusanalyse, som markedspladsen for genanvendt elektronik Refurbed har fået foretaget af forskningsinstitutet Fraunhofer.
Analysen er en af de første og mest omfattende rapporter af sin art. Den omfatter både smartphones, tablets og bærbare computere. Resultaterne fastslår, at klimafordelene ved genanvendte elektroniske produkter er større end tidligere estimeret.