Velkommen til onsdagens morgenbriefing.
Der er lidt navnenyt i dag med en ny skikkelse i Visma Dataløn og Proløn, mens Microsoft Advertising skal ud og finde en ny chef. Du kan også læse om virksomheders sikkerhed og landets domstole.
Nyhederne er bragt af Kristoffer Ingemand.
Visma-selskab får ny bestyrelsesformand
Alicia Halaas er ny bestyrelsesformand i Visma Dataløn og Proløn.
“Jeg håber, at jeg kan inspirere andre kvinder til at tage mere ansvar og gå efter de udfordrende positioner, men jeg synes, vi skal gøre den her snak om karriere og muligheder mere normal og ikke få kvinderne, der går efter høje stillinger, til at ligne superhelte,” udtaler Alicia Halaas I en meddelese.
Hun indledte sin karriere hos Visma i 2009.
“Jeg er ikke en superhelt. Jeg har arbejdet hårdt for at nå til, hvor jeg er i dag. Jeg håber, at jeg kan inspirere andre kvinder til at tage mere ansvar og gå efter de udfordrende positioner, og vi skal gøre den her snak om karriere og muliger mere normal og ikke få kvinderne, der går efter høje stillinger, til at ligne superhelte. At sidde på en af de øverste poster er overskueligt, det er sjovt og udfordrende. Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke har flere kvinder i topstillinger,” siger hun.
Microsofts reklamechef stopper i selskabet
Rob Wilk, global leder af Microsoft Advertising, forlader virksomheden. Microsoft Advertising omsætter for omkring 10 milliarder dollar, og det er ambitionen, at forretningsbenet skal op på 20 milliarder dollar.
Det skriver han på Linkedin.
”Vi bød velkommen til holdene fra PromoteIQ og Xandr, skabte et første af sin slags målepartnerskab med Roku, lancerede vores eksklusive partnerskab med Netflix, udviklede vores officielle tilstedeværelse i Japan og meget mere.”
”Mange følelser, men mest føler jeg mig taknemmelig. Taknemmelig for teamet, taknemmelig for et fantastisk lederteam og taknemmelig for vores kunder, partnere og bureauer, vi kommer til at arbejde med hver dag,” skriver han.
Wilk meddeler, at han forlader virksomheden for at tage det næste skridt i sin karriere. Det er endnu ikke klart, hvor han er på vej hen.
Landets domstole har succes med digital forkyndelse
For seks år siden fik retterne mulighed for at bruge forenklet digital forkyndelse i blandt andet straffe- og fogedsager.
Det betyder, at retterne kan sende digitale meddelelser til for eksempel vidner og tiltalte i straffesager via Digital Post – og at meddelelserne juridisk set er modtaget og forkyndt, når modtageren handler på dem.
Statistik for byretter og landsretter viser, at der fra september 2017 til og med december 2022 er blevet afsendt omkring 450.000 forenklede digitale forkyndelser i straffesager.
”Forenklet digital forkyndelse har vist sig at være en stor succes på alle parametre. Før i tiden forkyndte vi ofte med stævningsmænd, der besøgte folk i hjemmet eller på arbejdspladsen. I dag bliver næsten alle sager forkyndt digitalt. Det betyder, at det går langt hurtigere og er langt mere effektivt end tidligere, og at vi bruger meget færre ressourcer på det”, udtaler Christian Lundblad, som er retspræsident ved Retten på Frederiksberg, i en meddelelse.
Undersøgelse: De fleste organisationer kan ikke opdage cybertrusler inden for en time
Ni ud af 10 organisationer er for langsomme til at opdage og reagere på trusler. Det viser den seneste årlige State of Cloud Native Security-report fra it-sikkerhedsvirksomheden Palo Alto Networks.
Rapporten viser, at 90 procent af de undersøgte organisationer ikke opdager, afskærmer eller afværger cybertrusler inden for en time.
Rapporten nar undersøgt 2.500 personer repræsenterer både udøvende ledelse og praktikere i sikkerheds- og DevOps-roller, og der er taget udgangspunkt i følgende syv lande: USA, Australien, Tyskland, Frankrig, Japan, Singapore, Storbritannien.