Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Nu begynder nedlukningen: NemID lægges snart i graven

Nu begynder nedlukningen af NemID, der endegyldigt aflives 30. juni 2023. Derved overtager MitID for alvor scenen.

Nu er NemID snart fortid.

Fra begyndelsen af marts måned vil NemID-brugere blive varslet om den nærtstående lukning i NemID-appen.

"30. juni 2023 lukker NemID. Efter denne dato kan du ikke længere bruge NemID. Brug MitID allerede nu," sådan vil teksten lyde, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.

Når det offentlige trækker stikket til NemID, så er det både appen, nøglekortet, nøgleviser, voice response-løsningen, medarbjdersignatur og Sikker e-mail, der aflives.

Når NemID lukkes, så står arvtageren MitID klar. MitID har været i brug gennem længere tid, og er løbende blevet implementeret i højere og højere grad.

Tilbage i september 2022 blev MitID standardvalget ved login til offentlige løsninger, netbank og digital post i stedet for NemID, der allerede der begyndte at træde i baggrunden.

Hvis man som borger ikke har fået fat på MitID endnu, så kan det gøres ved at scanne ens pas i MitID-appen eller ved at gå ned på Borgerservice, oplyser styrelsen.

Sidste måned viste en brugertilfredshedsundersøgelse, foretaget i slutningen af 2022, at 64 procent af danskerne er tilfredse med MitID, mens 18 procent er utilfredse med det nye digitale ID.

"Når knap en femtedel af borgerne er utilfredse med MitID, er det noget, vi skal tage alvorligt. Det har ikke været lige let for alle at få MitID, og tallene her understreger, hvor vigtigt det er, at vi løbende har øje for, hvordan vi kan forbedre løsningen."

"Ser man på tallene for, hvor mange der var utilfredse med NemID, dengang det blev lanceret, og hvor populær den løsning siden hen er blevet, så håber og tror vi på, at vi kommer til at se samme udvikling for MitID," lød det dengang fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere