ITEK: Phishing er trussel for net-handel

Udbredelse af såkaldt phishing i Danmark kan underminere gennembruddet for digital forvaltning og udbredelsen af e-handel, mener Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen fremskynder - på baggrund af phishing-tilfælde omtalt i Computerworld i dag ? udgivelse af vejledning til virksomheder og private.

Arbejdsgiverforeningen Dansk Industri (DI) frygter, at udbredelsen af såkaldt phishing vil skamskyde den digitale forvaltning og e-handelen i Danmark.

- Det kan underminere e-handel og digital forvaltning ganske betydeligt, hvis phishing får rigtig godt fat, siger Henning Mortensen, it-sikkerhedskonsulent i DI?s ITEK-afdeling, der har fokus på it-, elektronik og tele.

Som beskrevet i dag i den trykte udgave af Computerworld har Danmark fået den første forsmag på phishing.

Rigspolitiet har således taget en ung svensker i et forsøg på at tiltuske sig fortrolige adgangsoplysninger fra kunder i et dansk web-hotel.

Sagen har skubbet til ITEK's udgivelse af en vejledning med en beskrivelse af phishing-problemet og råd og tips til, hvordan både virksomheder og private indretter sig for at undgå problemerne.

- Vi vurderer, at der er et akut behov for information og vejledning i Danmark efter, at phishing nærmest er eksploderet, og nu også er tæt på Danmark, siger Henning Mortensen.

Vær skeptisk er et af de råd i vejledningen, som sikkerhedskonsulenten fremhæver.

- Der findes lige så meget svindel i den elektroniske som den virkelige verden. Det er vigtigt, at forbrugerne får opøvet en vis skepsis og bruger deres sunde fornuft, når de er på nettet, siger Henning Mortensen.

Hvis forbrugerne bliver bange for at få stjålet følsomme oplysninger som for eksempel kontooplysninger, bliver de også bange for at købe en bog eller en cd.

Eller de bliver bange for at opdatere oplysninger hos Toldskat, mener DI's it-sikkerhedskonsulent.

- Hvis frygten får fat, så mister vi utrolig mange effektiviseringsgevinster, og vi kan ikke tilstrækkelig godt udnytte det vækstpotentiale, som ligger i hele samfundet, siger Henning Mortensen.

Den otte sider lange første version af vejledningen er lagt ud til download på ITEK/Dansk Industris hjemmeside.

Relevant link:

Vejledning i pdf-format




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere