EDB Gruppen lukker og slukker i Oslo

Efter et halvt år i chefstolen hos børsnoterede EDB Gruppen, trækker administrerede direktør Leif Vestergaard i nødbremsen i koncernens norske datterselskab. Kontoret i Oslo lukkes og administrerende direktør Thor Brentebråten forlader selskabet.

Efter et halvt år i chefstolen hos EDB Gruppen griber administrerende direktør Leif Vestergaard nu drastisk ind over for koncernens norske problembarn.

Kontoret i Oslo lukkes, og som konsekvens deraf fratræder administrerende direktør Thor Brentebråten.

- Vi skærer simpelthen ind til, at vi kan tjene nogle penge. Nu fokuserer vi i Norge på de samme områder, som vi er stærke til i Danmark, siger Leif Vestergaard.

Over de seneste kvartaler er Oslo-kontoret blevet skåret ned, og med udgangen af maj fratræder den sidste håndfuld medarbejdere kontoret i Oslo.

Fremover vil de norske kontorer i Trondheim, Sandefjord og Molde, der tæller godt 40 mand, arbejde som langt mere integrerede enheder i den danske organisation.

Forbedret indtjening

Hvert kontor vil have sit område. I Sandefjord er det byggebranchen, i Trondheim generel industri og handel, og fra Molde vil et lille kontor på to mand stå for tekstilbranchen.

- Vi har haft for store kapacitetsomkostninger ved at have så mange lokationer, så nu lukker vi ned og fokuserer ud fra de andre, siger Leif Vestergaard.

Den norske afgående direktør Thor Brentebråten kom til EDB Gruppen fra IBM for et par år siden. Han vender ifølge Leif Vestergaard nu tilbage til IBM.

EDB Gruppen aflagde i dag regnskab for årets første kvartal, hvor resultatet før skat på 8,3 millioner kroner stort set er som sidste års første kvartal.

Resultatet er opnået til trods for et fald i forhold til samme periode sidste år i omsætningen på 10 procent til 201 milioner kroner.

Faldet i omsætningen kan delvist tilskrives sidste års salg af datterselskabet Stronglines, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere