Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Roomba-producent er ude i endnu en massefyring / Palantir: 2023 bliver første år med overskud / E-Boks og bank-organisationen BOKIS indgår 3 års aftale

Morgen-briefing: Roomba-producent er ude i endnu en massefyring / Palantir: 2023 bliver første år med overskud / E-Boks og bank-organisationen BOKIS indgår 3 års aftale

Velkommen til Computerworlds morgenbriefing på denne dag hvor både valentinsdag og vinterferie mødes.

Dagens nyhedsoverblik er signeret af din morgenvært Niels de Boissezon.

Roomba-producent fyrer syv procent af staben

Den amerikanske robot-virksomhed iRobot, som blandt andet står bag støvsugerrobotten Roomba, annoncer denne uge, at syv procent af medarbejderne skal afskediges.

I alt bliver det 85 ansatte, der skal fyres. Ved årsskiftet kunne virksomheden mønstre en samlet stab på 1.254 ansatte. Tidligere på året blev omkring 100 ansatte afskediget.

Den store fyringsrunde kommer efter at virksomheden i fjerde kvartal 2023 oplevede et underskud på 84 millioner dollar ud af en omsætning på 357 millioner.

Selskabet er i færd med at blive opkøbt af e-handelsgiganten Amazon, til en samlede sum af 1,7 milliarder dollar. Handlen mangler dog at blive godkendt af det amerikanske finanstilsyn.

Palantir: 2023 bliver første år med overskud

Den amerikanske it-sikkerhedskoncern Palantir vurderer, at selskabet vil mønstre sit første overskud nogensinde i løbet af 2023.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Prognosen kommer sammen med et flot kvartalsregnskab, hvor omsætningen steg med 18 procent.

Det fik efterfølgende aktiekursen til at stryge i vejret med 16 procent. Selskabet rundede der en værdi på 15,6 milliarder dollar.

Det gode regnskab er hjulpet på vej af øgede indtægter fra militære kunder, heriblandt amerikanske Lockheed Martin.

E-Boks og bank-organisationen BOKIS indgår 3 års aftale

Den digitale post-platform E-Boks og bank-organisationen BOKIS indgår en tre årig rammeaftale, der skal sigte omkostningseffektivitet og dialog om fremtidige udviklingsmuligheder.

”BOKIS er et indkøbssamarbejde, der er sat i verden for at sikre pengeinstitutterne og deres kunder konkurrencedygtige og innovative løsninger. Med e-Boks er der tale om et velafprøvet produkt med stor driftssikkerhed, som alle danskere kender og har tillid til. Vi er derfor rigtig glade for den nye rammeaftale,” forklarer Jesper Schiøler, formand for BOKIS og direktør i Lån & Spar Bank.

I BOKIS samarbejdet er blandt andet pengeinstitutterne Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank og Spar Nord Bank samt en stribe LOPI-institutter.

Per Kogut og 2021.AI i strategisk samarbejde om AI-løsning

Den tidligere NNIT topchef Per Kogut og hans it-management konsulenthus Relatable Consulting Group indleder et partnerskab, hvor de to selskaber sammen skal tilbyde AI-drevne transformationsløsning.

Sammen vil de tilbyde ekspertise indenfor AI-implementering, transformationsstrategier og organisatorisk forandringsledelse.

"Samarbejdet med 2021.AI om at levere mere end forbedret beslutningstagning med AI, men også den bedste strategi for forretningstransformation vil give vores kunder succes med at skabe nye - eller optimere eksisterende - forretningsprocesser og kundeoplevelser så de kan imødekomme de skiftende markedskrav og økonomiske klima,” siger Per Kogut, administrerende direktør for Relatable Consulting. "Sammen, som ét team, vil vi frigøre det fulde potentiale af AI-transformationer og sende vores kunder på vejen til succes med AI i form af øget effektivitet, indtjening og konkurrencefordel.”

Relatable Consulting Group er stiftet i 2022, mens 2021.AI er grundlagt i 2016.