Speednames: Minus bliver til plus

Ascio-koncernen, der især kendes for Speednames, skyder for tiden millioner i at blive Europas største administrator af domænenavne, men der er hverken dotcom-tilbøjeligheder eller andet vanvid bag internetforretningen, der har underskud og vækstambitioner, mener direktøren.

2005 bliver året, hvor Ascio-koncernen trods kraftig ekspansion skifter fortegn på indtjeningen fra minus til plus.

- Ascio-gruppen som helhed forventer jeg har overskud i år, siger administrerende direktør Mogens Nielsen.

Ascio står bag domæne-forretningen Speednames og har i de seneste to år samlet underskud på næsten 60 millioner kroner.

Overskuddet er dog ikke en målsætning i sig selv, oplyser direktøren. Fokus er på fortsat at ekspandere.

Kravet fra ejerne, deriblandt Nordic Venture Partners, Internet Ventures Scandinavia og Vækstfonden, er to-cifret vækst og et nulresultat for 2005.

Indtjening går til ekspansion

Ascio har alvorlige ambitioner om at gøre Speednames til førende i Europa på administration af domæner for større virksomheder.

Den danske del af Speednames Business kører med overskud. Det gør Speednames domæneregistrering på nettet, Speednames Online, og Ascio Partner også.

Ascio Partner tilbyder brug af teknologi til partnere, der kører domæneforretning under eget navn.

Ascio Technologies Holding A/S (Koncern)Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttoresultat67,146,4
Resultat af primær drift (EBIT)-25,2-28,1
Resultat før skat -27,7-31,6
Resultat-27,7-31,6
Egenkapital74,794,6
Antal ansatte89110
Til gengæld investeres der i ekspansion i Sverige, Norge, Schweiz og Tyskland i en størrelsesorden, så Ascio-koncernen trods tilførsel af 22 millioner i kapital og overskudsgivende aktiviteter ender med et minus på 28 millioner kroner i regnskabet for 2004.

Ascio tjener ifølge Mogens Nielsen på Speednames online-forretningen, Ascios partner-forretning og den danske del af Speednames Business-forretningen, mens der bliver investeret i at udvide Speednames Business i Sverige, Norge, Schweiz og Tyskland.

Afviser dotcom-tilbøjeligheder

Ord som internetvirksomhed, ekspansion og underskud vækker umiskendeligt minder om dotcom-tiden med tilbøjeligheder til vækst for enhver pris. Men direktøren afviser blankt dotcom-tilbøjeligheder

- Der er ikke tale om ubegrænsede investeringer overhovedet. Vi har markedets største vækstrate i vores segment, og det gør, at vi er gået på kompromis med bundlinjen. Men vi har på ingen måde tænkt os, at vi skal blive ved med at give røde tal, siger Mogens Nielsen.

Han peger på, at tabet på driften er forholdsvis beskedent i forhold til omsætningen.

På bundlinjen er resultatet desuden skæmmet af et levn fra de glade dotcom-tider. hvor der bliver afskrevet kraftigt på goodwill.

Direktøren mener også, at der er et fornuftigt forhold mellem opnået omsætning og investering.

Siden Speednames etablering i 1999 er der skudt over 100 millioner kroner i forretningen. Omsætningen oplyses ikke, men bruttofortjenesten for 2004 ligger på 67 millioner kroner for koncernen.

Tidspunktet er nu

Direktøren understreger vigtigheden af, at Ascio griber chancen for ekspansion her og nu.

Beskyttelse af varemærker står ifølge Mogens Nielsen højt på de større virksomheders agenda, og lige nu arbejder de på at sikre administrationen af deres i nogen tilfælde hundred- og endda tusindvis af domænenavne.

- Det er meget vigtigt, at vi er derude, for det er nu, man etablerer kunde-leverandør forholdet. Og det er i virkeligheden det der gøre, at timingen lige i øjeblikket er ekstremt vigtig, siger Mogens Nielsen.

Kunderne er ifølge Mogens Nielsen meget loyale over for administrator, når de først har investeret i administration af domænenavne.

Ascio-koncernen vil klare finansieringen af videre ekspansion fra indtjening på driften og ikke ved yderligere kapitaltilførsel, fremgår det af 2004-regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere