Netværksrådgiver snubler før målstregen

Netværksrådgiveren Nworks havde sat næsen op efter vækst på 30 procent i 2004, men kunderne skubbede projekterne i fjerde kvartal, og selskabet fra Herlev nåede ikke i mål. Alligevel vover direktøren pelsen og spår vækst tæt på 40 procent i 2005.

Hos netværksrådgiveren Nworks fra Herlev havde ledelsen sat næsen op efter en vækst på 30 procent i 2004.

Men udskrivningen af fakturer tog en opbremsning i fjerde kvartal, og i stedet for de 30 procent endte Nworks med en vækst i omsætning på 16 procent.

- Mange af vores kunder skød tingene ind i første kvartal, hvilket så også betyder, at vi har haft rigtig meget travlt i første kvartal, siger administrerende direktør Henrik Blaabjerg.

Imidlertid havde Nworks ansat folk til at klare opgaverne, så derfor ender indtjeningen på den primære drift ifølge direktøren også lidt under sidste års resultat trods den større omsætning.

I slutningen af året sad Nworks med ledig kapacitet, men nu er der igen fuldt tryk på kedlerne.

Mange af projekterne, der blev skubbet fra fjerde til første kvartal, løber nu videre ind i andet kvartal.

Ny vækst på 37 procent

Væksten i efterspørgslen på selskabets konsulentydelser er særligt drevet af kommuner og amter og produktionsvirksomheder.

Nworks A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Bruttofortjeneste16,814,0
Resultat af primær drift (EBIT)1,81,9
Resultat før skat 1,91,8
Resultat1,31,2
Egenkapital5,44,5
Antal ansatte1715
Kommunerne er godt i gang med forberedelserne til sammenlægning og skal have udført dokumentation af infrastrukturen med videre.

Produktionsvirksomhederne har særlig fokus på integration af administrations- og produktionssystemer.

Selskabet har i 2004 etableret en afdeling i Århus samt et center for overvågning af netværk i Herlev, der er bemandet alle døgnets 24 timer.

Planer om at oprette en afdeling med særlig kompetence inden for Citrix og Microsoft er foreløbig ikke ført ud i livet.

Nworks har haft mere travlt med at lave fejlretninger på eksisterende installationer, end der har været efterspørgsel blandt kunderne på nye implementeringer, oplyser direktøren.

I 2005 forventer Henrik Blaabjerg en betydelig vækst på mellem 37 og 40 procent.

- Vi forventer at kunne lave omkring 23 millioner kroner, og der står ikke skrevet i sol, måne og vind, at det ikke skal kunne lykkes, siger Henrik Blaabjerg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere