Dell-kunder må vente 49 dage på fladskærm

It-leverandøren Dell oplever stigende efterspørgsel på store fladskærme, men kan ikke følge med i leverance af en af topmodellerne. Danske kunder, der nåede at afgive bestilling, må nu vente i 49 dage på at få skærmen leveret.

Kundernes lyst til fladskærme har sat Dell i en usædvanlig situation, hvor selskabet har taget en 24 tommer fladskærm i bredformat helt ud af sortimentet i selskabets internetforretning.

I sidste uge oplyste Dells kundeservice i Danmark, at der var 49 dages leveringstid på ordrer tilbage fra starten af april, og internt har Dell bedt sælgerne ved telefonerne om at gå så langt uden om salg af skærmen som muligt.

- Vi har taget den af vores internet, fordi vi har forlænget leveringstid. Det er normalt i og med, at vi ikke kan levere produktet, siger marketingchef Peter Larsson fra Dell i Danmark.

Marketingchefen medgiver, at det er en højst usædvanlig situation for Dell. Leveringen skulle dog være på plads igen i starten af juni.

Ved køb oplyser Dell normalt fem til syv dages leveringstid og gjorde det også i perioden op til, at skærmen blev fjernet fra Dells internetforretning i sidste uge.

Årsagen angiver marketingchefen til at være en kombination af øget efterspørgsel og leveringsknaphed.

Om det så er en vanvittig efterspørgsel, der er kommet bag på Dell, et samlebånd, der er løbet af sporet, eller andet, kan Dell i Danmark ikke oplyse.

Al planlægning af indkøb og levering foregår i Irland, og leveringsproblemet gælder for hele Europa.

De store fladskærme er et af Dells forsøg på at brede forretningen ud og ramme nye segmenter.

Tidligere på året spåede Japans industriorgan for elektronik og informationsteknologi, at den årlige efterspørgsel efter LCD-skærme forventes at nå 59 millioner styk i 2009. Det er mere end en syvdobling i forhold til 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere