Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

De danske ledere elsker hjemmearbejde

Ifølge en ny undersøgelse er lederne i Danmark begejstrede for hjemmearbejde. Det varsler forlængede muligheder for salget af bestemte it-produkter.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Coronasituationen har vendt op og ned på mange ting i it-branchen. For dele af it-branchen har det betydet øget salg af udstyr til hjemmekontorer, og den tendens kan man med god grund gætte på, vil fortsætte.

For ifølge en ny undersøgelse foretaget af IT-branchen i oktober og november vil 63,8 procent af lederne i danske virksomheder gerne fortsætte med hjemmearbejde, når corona hører fortiden til.

Ledernes positive udmeldinger skyldes flere ting.

”Først og fremmest er lederne blevet mere produktive af selv at skulle arbejde remote og håndtere sit team hjemmefra. Men de føler også, at de har fået en bedre work/life-balance ved at arbejde på den måde. Så det har været positivt for lederne både professionelt og privat,” siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i IT-Branchen.

61,0 procent af lederne fortæller i analysen, at de selv er blevet mere produktive ved at arbejde hjemmefra. 53,4 procent oplever en bedre work/life-balance under coronakrisen.

Ny måde at lede teamet på

At lede sit team fra afstand er en ny disciplin for mange ledere, men det ser ud til, at størstedelen har fundet nye måder at gøre det på.

64,5 procent siger, at de har måtte ændre deres måde at lede på, og at de har fået nogle positive ledelseserfaringer (68,0 procent), som de vil fortsætte med at bruge efter krisen. Og over halvdelen af lederne (58,5 procent) mener, at det har været nemt at følge op på medarbejdernes mål og aftaler, selvom de har arbejdet hjemmefra.

Atea har positive erfaringer

IT-branchen, som står bag undersøgelsen, bruger forhandler- og konsulentvirksomheden Atea (billedet) som eksempel. Her har hovedparten af virksomhedens 1400 ansatte stort set fra den ene dag til anden skulle arbejde hjemmefra.

”Det var naturligvis en stor omvæltning for mange, men vi har også fået en lang række positive erfaringer, som vi som virksomhed vil arbejde videre med efter coronakrisen,” fortæller Annette Otto, der er senior vice president for ,arketing, partner management, HR & communications i Atea og samtidig formand for IT-Branchens kompetenceudvalg.

Ateas coronaerfaring er, at det som leder i høj grad handler om at skabe en struktur med hurtige individuelle og afdelingsmæssige touchbase-møder. Og så skal man sørge for at lave en plan for det virtuelle samarbejde både som team og individuelt, så man får afstemt spilleregler og forventninger.

”Man skal huske, at medarbejderne er forskellige og har individuelle behov. Så det er vigtigt at møde dem hver især, hvor de er. Når man har medarbejdere både på kontoret og derhjemme, er det derfor vigtigt, at man er synlig og nærværende for alle – og at man har fokus på at fjerne forhindringer og barrierer for deres arbejde,” siger Annette Otto.

Fortsætter bagefter

Lederne i undersøgelsen er ret sikre på, at de vil fortsætte med at give mulighed for fjernarbejde efter coronakrisen.

42,86 procent angiver, at det vil de "i høj grad", mens 43,88 procent vælger "i nogen grad". Kun godt 1 procent forventer, at hjemmearbejdet vil blive reduceret i deres virksomhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere