Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny intelligent boligportal kan spare dig tid og penge

Den nye danske boligservice GoRoom.dk kan ved hjælp af kunstig intelligens spare dig både tid og penge, når du skal finde din drømmebolig.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke nogen nyhed, at det er svært at finde en god lejebolig herhjemme – især hvis man er ung og har et begrænset budget. Nu er der dog kommet en dansk boligservice til verden, der er gratis at bruge: GoRoom.dk. Sitet er en slags Airbnb for dem, der ønsker at leje eller udleje en fast base og er udviklet af den 28-årige franske tech-nørd, Pierre Biver, der selv oplevede bolignød i 2018, da han skulle flytte til København.

”Det var ekstremt tidskrævende. Jeg havde intet netværk i byen, efterspørgslen var større end udbuddet og flere boligudlejningssider havde betalingsvægge. Jeg syntes ikke, det var i orden, at man skulle betale et dyrt abonnement hver måned bare for at kunne kontakte en udlejer. Selv endte jeg med at bruge 2.000 kr. på min boligjagt og oplevede endda, at penge blev hævet uden varsel,” fortæller han.

Coronakrisen har gjort boligsøgningen sværere

GoRoom.dk, der er baseret på kunstig intelligens, falder formentligt på et tørt sted. Efterspørgslen på lejeboliger er steget under coronakrisen – i hovedstadsområdet er det kun en ud af fem nyoptagede studerende, der kan finde en studiebolig, ifølge de seneste tal fra Danmarks Almene Boliger. Det har konsekvenser. Nogle må flytte til mindre byer og får ekstra pendlertid, mens andre dropper ud af deres drømmestudie, fordi de ikke kan finde en bolig.

”Med GoRoom.dk håber jeg, at flere og flere får øjnene op for denne service, for jeg vil gerne hjælpe så mange som overhovedet muligt med at finde et hjem. GoRoom.dk kan både spare folks tid og penge, derfor henvender sitet sig både til lejere og udlejere i alle aldersgrupper i København eller resten af landet,” slutter den unge iværksætter.

GoRoom.dk er gratis at benytte – her kan du ubegrænset:

• Oprette udlejeannoncer og boligsøgningsannoncer døgnet rundt på dansk og engelsk
• Få valideret din annonce af kunstig intelligens, så den er klar med det samme
• Oprette beskeder, der automatisk sendes til udlejere/lejere bag annoncer, som matcher dine kriterier
• Kontakte udlejere og lejere via et chatsystem
• Finde roommates




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere