Ementor varsler million-tab

Ementors årsregnskab er ikke opløftende læsning for aktionærerne. Det norske selskab varsler et underskud på mellem 68 og knapt 82 millioner danske kroner.

Det norske børsnoterede it-selskab Ementor - det tidligere Merkantildata - varskoer i denne uge om endnu et regnskab med bragende røde tal på bundlinien.

Underskuddet ventes at blive på op mod 82 millioner danske kroner.

Tabet skyldes svag driftsudvikling, meddeler selskabet, der har forretninger i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Et sort får
Ementor i Danmark har længe været koncernens sorte får, og Ementors norske moderkoncern har ikke været tilfreds med resultaterne i Danmark.

Vedholdende tab i den danske del af forretningen fik fornylig Ementor til at fyre den danske direktør Claus Thorsgaard.

Istedet satte selskabet forhenværende Columbus-chef Carsten Dilling ind på posten. Han skal nu forsøge at dreje den danske skude rundt i samme stil, som han tidligere har drejet Columbus IT Partner rundt.

Det er heller ikke gået fremragende for den finske afdeling, og fondsbørsmeddelelsen kunne tyde på, at det nu også begynder at knibe i både Norge og Sverige.

Selskabet havde ikke forventet et minus på mere end 40 millioner danske kroner, skriver den norske nyhedstjeneste Imarkedet..

Ementors nye koncernchef, Jo Lunder, ventes at kommentere på resultaterne, når selskabet præsenterer dem torsdag i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere