Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Højtflyvende markedsføring – mobilkamera fotograferer jorden fra rummet

Kameraet i den nye Xiaomi-telefon M10 Pro er sendt ud i verdensrummet for at fotografere jorden fra oven. Det er reklame – men ikke kun det.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xiaomi gør opmærksom på en ny mobiltelefon på en helt anden måde end alle andre. I november blev kameraet i mobiltelefonen M10 Pro sendt i kredsløb om jorden om bord på den kinesisk-byggede Cubesat-satellit. Det var en marketingstunt (men ikke kun), og der er kommet en række fascinerende billeder ud af det – de afslører, hvor gode billeder moderne mobiltelefoner er i stand til at levere. Du ser fire af dem her.

Telefonen har et 108 MP quad-kamera, og dette kamera fik mulighed for at vise, hvad det kunne, mens satellitten langsomt sejlede gennem rummet i kredsløb omkring vores klode.

Ideen med rumkameraet rækker lidt længere end markedsføring, skriver Space.com. Det kinesiske firma bag satellitten, Spacety, er i færd med at undersøge, hvordan man kan sænke udgifterne til rummissioner. Spacety tester derfor både instrumenter udviklet til industrien og til privatbrug.

Satellitter som Cubesat kan blive betragtelig billigere, hvis man kan holde vægten nede og på den måde give gode resultater til de private virksomheder, der hyrer sig ind på satellitten, uden at det koster dem en formue.

60 meter pr. pixel

Xiaomi-kameraet har en opløsning på 60 meter pr. pixel. Den langt dyrere, amerikanske satellit Landsat fra 2013 var ifølge Space.com til sammenligning udstyret med et kamera, hvor hvert billedpunkt dækkede 30 meter. Så mobiltelefonens kamera er ikke meget bagefter på dette punkt. Landsat-kameraet havde dog ni spektrale bånd, mens mobilkameraet nøjes med tre (rød, grøn, blå).

Efter succesen med mobilkameraet vil Xiaomi og Spacety fortsætte med at undersøge mulighederne for rumoptagelser. Samarbejdet kan føre til løsninger, som kan bruges til meteorologiske observationer, havforskning og sågar finansielle analyser, forklarer repræsentanter for samarbejdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere