Dansk firma: Microsoft overså sårbarhed

Secunia advarer mod en sårbarhed, som softwaregiganten ikke fik rettet med seneste sending af udbedringer. Advarslen skyldes, at en mand allerede har lagt et stykke kode, som kan udnytte sårbarheden, ud på nettet. Microsoft havde foretrukket tavshed.

Det danske it-sikkerhedsfirma Secunia har givet Microsoft røde øren. Tirsdag - samme dag som softwaregiganten udsendte rettelser til otte sårbarheder - fortalte Secunia omverdenen, at softwaregiganten har overset en meget alvorlig sårbarhed.

? Vi kunne se, at opskriften på at udnytte netop den sårbarhed lige er blevet offentliggjort på nettet af en person ved navn Stewart Pearson.

Han ville bevise, at sårbarheden eksisterer, oplyser teknisk direktør Thomas Kristensen, Secunia.

Han kan konstatere, at Microsoft efterfølgende har kritiseret offentliggørelsen af sårbarheden.

Ifølge nyhedstjenesten IDG News Service påpeger Microsoft, at det er almindeligt accepteret praksis, at en sårbarhed først skal rapporteres til producenten.

Denne praksis giver producenten en mulighed for at få en patch på plads, inden omverdenen ? og dermed hackersamfundet ? orienteres.

Længe kendt
Sårbarheden blev imidlertid rapporteret af et andet firma, Hexview, 30. marts, oplyser Secunia. Men Hexview modtog ingen reaktion fra Microsoft, og lagde siden informationerne ud på visse web-steder.

Thomas Kristensen skønner, at det er ret sandsynligt, at nogen, der handler i ond vilje, snart vil udnytte Pearsons kode. Sandsynligheden for, at antivirussoftware afværger den ondartede kode er nemlig ikke så stor.

Sårbarheden findes i Microsoft?s Jet Database Engine. Den kan tvinges til at køre udefra kommende kode, hvis man får lokket brugeren til at åbne en særligt designet fil af typen ?.mdf? i Microsoft Access.

? Antivirusfiltre lukker typisk af for visse typer filer, såsom .exe, men .mdf ses sjældent filtreret fra, siger Thomas Kristensen.

At Secunia vælger at offentliggøre fakta skyldes hensyn til kunderne, siger Thomas Kristensen.

Han mener, at det er for arbejdskrævende for de sikkerhedsansvarlige selv at tjekke alle web-steder, hvor potentiel ondartet kode offentliggøres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere