Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

UPS’en flytter ind i hjemmekontoret

Den hybride arbejdsplads betyder at vi bliver mere sårbare over for strømafbrydelser i hjemmet. En ny UPS til hjemmekontoret skal sikre os bedre.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I mange år har UPS’en været en integreret del af de fleste virksomheders it-park, om ikke andet så for sørge for at en strømafbrydelse ikke betyder, at alt lukker uden varsel. Men i takt med at den hybride arbejdsplads bliver stadig mere almindelig, så bliver vi også mere følsomme overfor strømafbrydelser i hjemmet.

Eaton har lige lanceret en lille UPS til hjemmet, der skal sikre, at kortvarige huller i strømmen ikke betyder, at vi glipper vigtige møder eller ikke kan sende de tidskritiske filer.

Eaton 3S Mini er den mindst UPS, virksomheden har lanceret, og Eaton fortæller til AOD PRO, at den er designet til at holde hjemmebrugerne og deres vigtigste enheder kørende under strømsvigt i kortere perioder.

”I hjemmet er vi i dag online i rigtig mange situationer, og en UPS som Eaton 3S Mini kan for eksempel sikre internetforbindelsen i op til 80 minutter, efter strømmen ryger, og det betyder, at man ved hjemmearbejde kan fortsætte sit arbejde online og deltage i Teams-møder,” siger Jette Grønberg, marketing manager hos Eaton Danmark, til AOD PRO.

Hun påpeger også, at de fleste overvågningskameraer kan holdes ”live” i op til fem timer, og at det kan give en øget tryghed i hjem, hvor der er overvågning.

Kritisk internet holdes kørende

Fordi de fleste i dag arbejder på laptops, er det stadig muligt at arbejde videre på den, men internetforbindelsen, der skal til for at holde kontakten til virksomheden, kræver strøm.

”Mange hjem vil i dag opfatte internetforbindelsen som kritisk, især ved hjemmearbejde,” fortæller Jette Grønberg.

Det er en af årsagerne til at Eaton ser et marked for UPS’er til hjemmekontoret i dag – den kritiske it-struktur er flyttet ind i privaten.

Produktet er rettet primært til private hjem, men fordi arbejdspladserne i stadig højere grad flytter ind i hjemmet, så mener Jette Grønberg at en mini UPS har en stor appel til virksomheder.

”Det er ikke utænkeligt, at virksomheder med høj grad af hjemmearbejde kunne være interesseret i at udstyre medarbejderne med en 3S Mini-UPS,” mener Jette Grønberg.

Medarbejderne holdes kørende

Derved vil virksomheder kunne få en sikkerhed for, at medarbejderne ikke mister muligheden for at arbejde under strømafbrydelser.

”Ligesom laptoppen har et batteri, så får internetforbindelsen også et batteri,” påpeger Jette Grønberg.

Naturligvis er en lille UPS som Eaton 3S Mini ikke i stand til at holde alle enheder kørende i timevis i hjemmet, hvorfor det på forhånd skal besluttes, hvilke enheder der skal kobles til den for at sikre de væsentligste funktioner.

Eaton 3S Mini kan holde for eksempel en standard internetrouter kørende i op til 80 minutter, mens en avanceret og mere strømslugende en af slagsen, vil kunne holdes i live i op til 40 minutter ad gangen.




IT-JOB

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It

PensionDanmark

Business Tester

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere