Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk robotgigant lancerer to selvkørende robotter til tungt arbejde

Verdensmarkedet for selvkørende robotter stormer frem, og Danmark er med. Odense-virksomheden MiR er blandt de største og lancerer nu to nyheder – oven i de robotter, selskabet allerede dominerer branchen med.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Danmark er i front, når det gælder robotter, og blandt giganterne på verdensmarkedet er Odense-selskabet MiR. I forvejen dominerer MiR inden for selvkørende robotter, hvor kunderne hovedsagelig er industrivirksomheder, men også eksempelvis sygehussektoren.

Nu får MiRs robotter ekstra muskelkraft med lanceringen af to nye modeller, MiR600 og MiR1350. Løftekapaciteten i MiRs største robotter er dermed nu henholdsvis 600 og 1350 kilo. Det er robotter, som man kommer til at finde på industrigulve over hele kloden.

”Vi lytter hele tiden til markedets behov. Her har vi set, hvordan kunder dels ønsker at transportere flere kilo ad gangen, og dels at kravene til robotterne stiger, fordi virksomheder er gået fra at teste anvendelsen af vores robotter til at købe større flåder, som implementeres direkte i kerneproduktionen. Derfor er der behov for stabilitet, sikkerhed og kvalitet. Disse behov imødekommer vi med de nye robotter, som er mere industrielle, robuste mobile robotter, der kan indgå direkte i virksomheders workflows,” fortæller President i Mobile Industrial Robots, Søren E. Nielsen.

MiR600 og MiR1350 er markedets første IP52-ratede mobile robotter – AOD-læsere vil selvfølgelig være bekendt med IP-rangeringen, hvor det første tal står for modstandsdygtighed over for støv, snavs og lignende, mens det andet tal angiver stænk- eller vandtæthed.

Det betyder her, at robotternes komponenter er industrielle og beskyttede, og at MiR600 og MiR1350 kan anvendes i mere udfordrende miljøer, fordi de tåler støv og vanddråber. Samtidig er det ifølge MiR markedets sikreste mobile robotter, som er designet i overensstemmelse med nyeste sikkerhedsstandarder

Til transport af tunge emner

De nye MiR-robotter er størrelsesmæssigt designet til at kunne transportere blandt andet paller og tunge emner og kan således indgå i hele workflowet i en fremstillingsvirksomhed eller i et logistikcenter. Det gælder både i varemodtagelsen, i den interne logistik mellem afdelinger, i produktions- og montageområder samt på lager og i vareudlevering.

Robotterne navigerer som andre MiR-enheder smidigt rundt blandt mennesker og andre transportmidler i dynamiske omgivelser ved hjælp af sensorer, 3D-kameraer og den nyeste laserscanning-teknologi, som sikrer at robotterne har 360 graders ”syn”.

Service og eftersyn skulle være gjort endnu mere overskueligt i de to nye robotmodeller fra MiR, idet placeringen af komponenter og kabelføring i robotterne er designet, så det er ganske let tilgå dem.

”Flere og flere virksomheder ser MiR-robotterne som et oplagt alternativ til palleløftere og trucks, som mange ønsker væk fra produktionsgulvet, fordi trucks er dyre at bemande og ikke mindst, fordi de ofte er skyld i arbejdsskader. Den effektiviserede transport med mobile robotter frigør medarbejdere til mere værdiskabende aktiviteter og understøtter processerne i produktionen,” konstaterer Søren E. Nielsen.

For at gøre det enkelt at implementere mobile robotter tilbyder MiR et udvalg af topmoduler designet til at montere på MiR600 og MiR1350. Med disse topmoduler kan de nye MiR-robotter afhente og aflevere paller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere