Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Marketingafdelingen hos OnePlus har givet den fuld skrue ved lanceringen af Nord 2 5G. Den nye mellemklassemobil iscenesættes som en "flagskibsdræber", og mottoet fra forgængeren; "Stort set alt hvad du kan ønske dig", er ændret til"Stort set alt du kan ønske dig".
Det lægger et gevaldigt pres på en smartphone, der trods alt blot koster 3.299 kroner. Vi testede om den kunne indfri de store løfter ...
Velbygget mobil
Det er en velskabt, om end lidt bastant, mobil. Den er halvtung, men ligger godt i hånden. Skærm og bagside er af Gorilla Glass 5, som beskytter mod revner og ridser. Fedtfingre sætter sig relativt nemt, men i den turkise Blue Haze nuance som vores testmodel var iklædt, camoufleres de ret effektivt.
Siderne ligner, og føles, som aluminium, men er faktisk plastik. Knapperne, som udover power og volumen, også inkluderer en nyttig tretrins Ring/Vibrere/Lydløs-knap, er dog af metal, hvilket er med til at øge kvalitetsfornemmelse. Nord 2 føles således som en mobil af solid kvalitet. Den har dog ingen IP-certificering, så du kan ikke vide dig sikker på, at den klarer et skybrud, en dukkert i poolen eller en tur på festival fuld af tisstøv. Her er halter den ikke blot efter markedets flagskibsmobilerm men også mange af konkurrenterne i samme prisklasse.
Overraskende megen power
Nord 2 kommer med en specialtilpasset processor fra MediaTek, en chipproducent vi ellers forbinder med mobiler af billigste skuffe, men den idé skal vi vist til at slå ud af hovedet. For Nord 2 har faktisk en grafisk ydelse, der overgår den Snapdragon 888-chip, som de fleste flagskibsmobiler, inklusiv OnePlus 9 Pro, kommer med for tiden.
Samsung Galaxy S21-mobilerne og de nyeste iPhones matcher den dog ikke, og cpu-ydelsen er desuden et stykke fra topmobilerne. Mobilen har dog samlet set rigelig power til stort set enhver opgave. Ikke mindst gaming klarer den fint. Her får man også gavn af en flot farvestærk Amoled-skærm med god lysstyrke og relativt hurtig 90 Hz opdateringshastighed. Vi er ikke på niveau med Samsungs eller Sonys bedste skærme og heller ikke med OnePlus 9 Pro, men kvaliteten bør ikke desto mindre kunne stille selv krævende brugere tilfreds.
Lynhurtig opladning
Mobilens stærkeste kort er batteriet. Nord 2 har fået lov at bruge samme lynhurtige opladningsteknologi som blev introduceret med sidste års OnePlus 8T. Takket være et todelt batteri kan mobilen oplade ved 65W uden at overophede. Det skal ifølge OnePlus give en fuld opladning på en halv time. Det er dog lige lovlig optimistisk. Lidt over fyrre minutter tog det at få vores testmodel fyldt op fra 0 til 100 procent. Men det er da også markant hurtigere end selv de bedste mobiler fra eksempelvis Samsung og Sony. Så på dette punkt kan Nord 2 faktisk godt kalde sig "flagskibsdræber". Mobilen har dog ikke trådløs opladning (eller omvendt trådløs opladning), som er standard for de dyrere mobiler.
Med en kapacitet på 4.500 mAh er hvad der skal skal til for at klare en dag, uden du behøver være fedtet med strømforbruget.
Simpelt kvalitetskamera
I sit udvalg er kameraer er der dog ikke meget "flagskibsdræber" over Nord 2. Et dedikeret zoomkamera, som er standard i markedets flagskibsmobiler, er der ikke. Reelt er der "kun" to kameraer - hovedkamera og vidvinkel. Mobilen har også et tredje kamera, men det fungerer mere som en "assistent" for de to andre, som hjælper med slørede bokeh-effekter og sort/hvid-billeder.
https://www.altomdata.dk/oneplus-mobiltelefon-strategi-interview/
De kameraer der ér, kommer man dog langt med. Hovedkameraet har opløsning på 50 MP samt en pænt stor blændeåbning, og der er desuden optisk billedstabilisering - en feature, der er med til at hive kameraet op i den seriøse klasse. Det er selvsagt ikke en Galaxy S21, iPhone 12 Pro eller en Xperia 1 III, men Nord 2 5G tager billeder som de fleste vil være mere end tilfredse med. Der er glød i farverne og rigtig fin skarphed - selv ved 5x digital zoom får du fine resultater uden synlig pixelering.
Lavere lysforhold klarer kameraet også udmærket. Skulle man ønske ekstra assistance er der en Nat-funktion, men vi vil til enhver hellere skyde uden. Ligesom på OnePlus' øvrige mobiler giver den nemlig et grønligt skær, som ikke er særligt tiltalende.
Vidvinkelkameraet lægger sig fint op ad hovedkameraet i sin billedgengivelse, men har ikke samme skarphed og lysstærke, så spændvidden i forhold til zoom og lysforhold er ikke på samme niveau.
Monokrom-kameraet bidrager til fine sort/hvid-billeder, men vi er ikke så imponerede over evnen til at skabe bokeh-effekter.
Video klarer kameraet udmærket, ikke mindst på grund af den optiske billedstabilisering. Der kan skydes på til 4K, 30 fps eller slow motion i FHD, 240 fps.
Selfiekameraet er et niveau over hvad vi typisk finder i denne prisklasse. Der har en ikke blot en god detaljerigdom, men også glimrende farvegengivelse og kontrast.
Fremragende mobil til prisen
Men er det nok til at retfærdiggøre titlen "flagskibsdræber"? Nej, Nord 2 dræber ingen flagskibe. Det havde da også være mærkeligt, når prisen er mindre end det halve af markedets topmobiler. Imponerende er det dog ikke desto mindre at den faktisk i visse henseender giver nogle af markedets bedste mobiler kamp til stregen.
Og får du så "Stort set alt du kan ønske dig"? Det kommer i en vis grad an på hvem du er og hvordan du bruger din mobil. Bruger du ikke trådløs opladning og kan du klare dig med et godt, men relativt simpelt kamera, vil du næppe føle de store mangler. Ikke desto mindre er der dog næppe nogen brugere, der ville sige nej tak til en IP-certificering, selvom det ikke er en feature man nødvendigvis mærker så meget til i det daglige. Så det havde klædt OnePlus at holde fast i det gamle motto "Stort set alt hvad du kan ønske dig". For det indfrier OnePlus Nord 2 5G på fineste vis. Vi må erkende at vi var overraskede over hvor god en oplevelsen den faktisk leverede. I sit prissegment klarer den sig særdeles godt, selvom både Samsung, Motorola og Xiaomi for nylig har budt ind med stærke rivaler.
Skulle vi således have taget OnePlus på ordet og vurderet mobilen som en flagskibsdræber var den dumpet, men det gør vi ikke. OnePlus 2 5G skal ikke lide under en lidt for aggressiv markedsføring. For selvom den ikke dræber nogen flagskibe eller nødvendigvis giver dig ALT du kunne ønske dig, så er det ikke desto mindre en fremragende mobil til prisen.
Pris:
3.299 kroner for 8GB ram, 128 Gb lager
3.899 kroner for 12GB ram, 256 Gb lager (den testede model)
Specifikationer på OnePlus Nord 2 5G
DimensionerHøjde: 159,12 mm
Bredde: 73,31 mm
Tykkelse: 8,25 mm
Vægt: 189 g
Skærm
Parametre
Størrelse: 6,43 tommer
Opløsning: 2400 x 1080 pixels 410ppi
Aspektforhold: 20:9
Opdateringshastighed: 90 Hz
Type: Fluid AMOLED
Understøtter sRGB, Display P3
Performance
Operativsystem: OxygenOS 11.3 baseret på Android™ 11
CPU: MediaTek Dimensity 1200-AI
GPU: ARM G77 MC9
RAM
6 GB / 8 GB / 12 GB LPDDR4X
Lager
128 GB / 256 GB / UFS3.1
Batteri
4500 mAh (ikke-udtagelig)
65W hurtig opladning
Kamera
Hovedkamera:
Sony IMX766
Megapixel: 50M
Pixelstørrelse: 1,0 µm
Linsekvalitet: 6P
OIS: Ja
Blændeåbning: f/1.88
Ultrabredt kamera:
Megapixel: 8M
Synsvinkel: 119,7°
EIS: Ja
Blændeåbning: f/2.25
Monolinse:
Megapixel: 2M
Blændeåbning: f/2.4
Blitz
Dobbelt-- LED-blitz
Zoom
0,6x - 10x
Autofokus
Multiautofokus (PDAF+CAF)
Video:
4K video ved 30 fps
1080p video ved 30/60 fps;720p video ved 30/60 fps
Super Slow-motion: 1080p video ved 120 fps, 720p video ved 240 fps
Intervalfotografering: 1080p; 720p
Videoredigerings-applikation
AI Photo Enhancement
AI Video Enhancement
Dual View Video
Frontkamera:
Sensor: Sony IMX615
Megapixel: 32M
Pixelstørrelse: 0,8 µm
EIS: Ja
Blændeåbning: f/2.45
Video:
1080p video ved 30 fps
720p video ved 30 fps
Intervalfotografering
Forbindelse
LTE/LTE-A
4x4 MIMO, understøtter op til DL Cat 18/UL Cat 13(1,2Gbps /150Mbps), afhængigt af understøttelse fra udbyder
Bånd
GSM: GSM850, GSM900, DCS1800, PCS1900
WCDMA: B1/2/4/5/8/19
LTE-FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/38/32/34/39/40/41/66
NR NSA: N1, N3, N7, N8, N20, N28, N38, N41, N78
NR SA: N1, N3, N7, N20, N28, N78, N41, N8
WLAN
Wi-Fi 802,11 a/b/g/n/ac/ax, 2,4G/5G, 2x2 MIMO
Bluetooth
Bluetooth 5.2, understøtter aptX, aptX HD, LDAC og AAC
NFC
NFC aktiveret
Positionering
GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, NavIC
Sensorer
Fingeraftryks-sensor indbygget i skærmen
Accelerometer
Elektronisk kompas
Gyroskop
Omgivelseslys-sensor
SAR Sensor
Nærhedsføler
Sensorkerne
Porte
USB 2.0, Type-C
Dual nano SIM-bakke
Knapper
Gestus og understøttelse af on-screen navigation
Venstre: Lydstyrkeknap
Højre: Tænd/sluk-knap
Alert Slider
Lyd
Dual Stereo højtalere
Understøttelse af støj-annullering