Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apple klar med lynhurtig iMac i nyt ultraslankt design

Den er ligeså slank som en iPad, men takket være Apples egne M1-processor er den næsten dobbelt så hurtig som den forrige iMac.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Da vi anmeldte den seneste iMac var vores eneste rigtig store anke at designet var forældet. " [...] alderstegnene er begyndt at vise sig. For det er en stor computer – betydelig større end 27″-skærmen berettiger. Der er meget spildplads rundt om skærmen. Ikke bare i form af almuniumsbunden, som vi kan acceptere som en del af computerens visuelle identitet, men også i form af store sorte rammer hele vejen rundt. Det hører ikke hjemme på en moderne computer til denne pris. Det må være på høje tid for en ansigtsløftning."

Den tid er kommet nu. Her til aften har Apple løftet sløret for "the new iMac". En totalt redesignet iMac, der med sit slanke minimalistiske design ligner en kæmpe iPad Pro sat på et stativ.

Apples egen processor

Ligesom de seneste MacBooks og Mac mini er den nye iMac baseret på Apples egen M1-chip. Den otte-kernede chip skal sikre et ydelsesboost på 85 procent sammenlignet med forrige generation.

4.5K Retina-skærmen måler 24", har en lysstyrke på 500 nits og et 1080p FaceTime HD kamera i toppen. Der er også "studio-quality" mikrofoner, og et lydsystem med seks højttalere.

For første gang er det nu også muligt at logge ind med Touch ID på iMac.


Den nye iMac kommer i forskellige farver og forudbestilles fra 30. april. Den kommer i handlen sidst i maj. Priserne starter ved 11.499 kroner for 7-kernet model og ved 13.199 kroner for en 8-kernet.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere