Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Intel og Qualcomm stopper også samarbejde med Huawei

Ifølge insiderkilder er de to chipgiganter stoppet med et levere processorer til Huawei. Det sker som følge af det amerikanske handelsforbud mod den kinesiske virksomhed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når det gælder de processorer, der sidder i Huaweis populære smartphones, så producerer de dem selv. Men når det gælder dem, der sidder i deres bærbare computere, et marked Huawei er vokset store på de seneste par år, så er det Intel, der leverer. Og når det gælder modems er det ofte Qualcomm. Såvel Intel som Qualcomm er amerikanske virksomheder, der, ligesom Google, nu også har fået forbud mod at handle med Huawei.

Kilder fortæller til Bloomberg, at leverancen af chips til Huawei allerede nu er stoppet. Det betyder, at det vil blive en udfordring at producere computere som MateBook X Pro samt diverse netværksenheder, der udgør en stor del af Huaweis forretning.

Masser af chips på lager

Huawei har dog været forudseende. Ifølge Bloomberg skulle producenten have opbygget et større lager af chips, netop i tilfælde af at noget som dette skulle ske. Produktionen skulle derfor kunne fortsætte upåvirket i hvert fald tre måneder frem.

Det forlyder også at andre amerikanske virksomheder, blandt andet Micron Technology og Western Digital, har stoppet leveringen til Huawei.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset

Queue-it ApS

Team Lead Engineering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere