Konnerup-selskab fortsætter milliontab

Banker nærer tilsyneladende stadig håb om, at ventureselskabet Dico, der er ejet af Mikael Konnerup, kan have spottet et guldæg i 1990erne, der kan indbringe bare nogle af de 200 millioner kroner, som bankerne har tilgode. Trods fortsatte milliontab i ventureselskabet holder bankerne Dico fra konkurs.

Patienten er delvist lammet og holdes kunstigt i live.

Sådan kunne diagnosen fra en virksomhedsdoktor meget vel lyde på Mikael Konnerups ventureselskab Dico, der fortsat snapper alvorligt efter vejret.

Millionerne ruller ud af selskabet, viser regnskabet for 2004. I et væsentligt lavere tempo end for får år siden, men det er også alvorligt nok.

Dico kastede senest i 2000 et massivt overskud af sig på 744 millioner kroner. Ventureselskabets bedste nogensinde.

Slipper for renter

Men it-boblen bristede, og siden er det gået gevaldigt ned ad bakke. Minus 344 millioner kroner i 2001, minus 177 i 2002, minus 6,0 i 2003 og endelig minus 7,9 millioner kroner før skat i 2004.

Kun bankerne, selskabets største kreditorer med tilgodehavender på over 200 millioner kroner, sikrer, at Dico har et næsebor over vandspejlet.

Dels har bankerne eftergivet Dico rentebetalinger for gælden i 2004. Dels er yderligere otte millioner kroner af gælden omlagt til ansvarlig lånekapital.

Det sikrer en ansvarlig kapital i selskabet på positive fem millioner kroner.

Delvist lammet

Dico har i 2004 solgt ud af ejerandele i to selskaber, Mermaid Technology og Matchwork World Wide, med en samlet gevinst på beskedne 2,5 millioner.

Men som udviklende ventureselskab er Dico delvist lammet.

Som der flere steder er fundet plads til at berette i regnskabet, har Dico ikke råd til at supplere med eventuel nødvendig ekstra driftskapital til porteføljevirksomhederne.

Eventuelle kapitaludvidelser i porteføljeselskaberne vil også føre til en udvanding af ejerandelene. Dico har ikke pengene.

Selvsagt har ventureselskabet Dico heller ikke investeret i nye selskaber i det forløbne år. Hænderne er så godt som bundet på ryggen.

Behov for guldæg

I Dicos portefølje af selskaber er der nu reelt seks selskaber tilbage.

Dico ejer direkte og indirekte mellem 16 og 34 procent af selskaberne DST Holding Videbæk, I/O Technology, Mondosoft, Phase One, Emperion og Telebilling.

Det er de selskaber, som bankerne må sætte sin lid til, at udvikler sig til ikke bare små, men meget store guldæg, som der står interesserede købere til.

Selskaberne har opnået væsentligt bedre resultater i 2004 og omsat for cirka 420 millioner kroner, oplyser Dico i regnskabet

Men værdien af selskaberne står i skarp kontrast til gældens størrelse. Gælden er som sagt over 200 millioner kroner, og selskaberne er opgjort til 24 millioner kroner i værdi.

Dico ejer også selskabet Simulex 100 procent. Selskabet er imidlertid hvilende og således uden aktiviteter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken selskabets ledelse eller bestyrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere