Patienten er delvist lammet og holdes kunstigt i live.
Sådan kunne diagnosen fra en virksomhedsdoktor meget vel lyde på Mikael Konnerups ventureselskab Dico, der fortsat snapper alvorligt efter vejret.
Millionerne ruller ud af selskabet, viser regnskabet for 2004. I et væsentligt lavere tempo end for får år siden, men det er også alvorligt nok.
Dico kastede senest i 2000 et massivt overskud af sig på 744 millioner kroner. Ventureselskabets bedste nogensinde.
Slipper for renter
Men it-boblen bristede, og siden er det gået gevaldigt ned ad bakke. Minus 344 millioner kroner i 2001, minus 177 i 2002, minus 6,0 i 2003 og endelig minus 7,9 millioner kroner før skat i 2004.
Kun bankerne, selskabets største kreditorer med tilgodehavender på over 200 millioner kroner, sikrer, at Dico har et næsebor over vandspejlet.
Dels har bankerne eftergivet Dico rentebetalinger for gælden i 2004. Dels er yderligere otte millioner kroner af gælden omlagt til ansvarlig lånekapital.
Det sikrer en ansvarlig kapital i selskabet på positive fem millioner kroner.
Delvist lammet
Dico har i 2004 solgt ud af ejerandele i to selskaber, Mermaid Technology og Matchwork World Wide, med en samlet gevinst på beskedne 2,5 millioner.
Men som udviklende ventureselskab er Dico delvist lammet.
Som der flere steder er fundet plads til at berette i regnskabet, har Dico ikke råd til at supplere med eventuel nødvendig ekstra driftskapital til porteføljevirksomhederne.
Eventuelle kapitaludvidelser i porteføljeselskaberne vil også føre til en udvanding af ejerandelene. Dico har ikke pengene.
Selvsagt har ventureselskabet Dico heller ikke investeret i nye selskaber i det forløbne år. Hænderne er så godt som bundet på ryggen.
Behov for guldæg
I Dicos portefølje af selskaber er der nu reelt seks selskaber tilbage.
Dico ejer direkte og indirekte mellem 16 og 34 procent af selskaberne DST Holding Videbæk, I/O Technology, Mondosoft, Phase One, Emperion og Telebilling.
Det er de selskaber, som bankerne må sætte sin lid til, at udvikler sig til ikke bare små, men meget store guldæg, som der står interesserede købere til.
Selskaberne har opnået væsentligt bedre resultater i 2004 og omsat for cirka 420 millioner kroner, oplyser Dico i regnskabet
Men værdien af selskaberne står i skarp kontrast til gældens størrelse. Gælden er som sagt over 200 millioner kroner, og selskaberne er opgjort til 24 millioner kroner i værdi.
Dico ejer også selskabet Simulex 100 procent. Selskabet er imidlertid hvilende og således uden aktiviteter.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken selskabets ledelse eller bestyrelse.