Artikel top billede

Efter Elon Musks opkøb: Twitter-brugere strømmer over til alternativet Mastodon

Flere og flere Twitter-brugere rykker over til alternative platforme. Et af dem er Mastodon, der netop har rundet en million brugere.

Det er bestemt ikke alle, der er tilfredse med, at verdens rigeste mand opkøbte det børsnoterede Twitter.

Efter Elon Musk overtog det sociale medie Twitter, så er der titusindvis af brugere, der har søgt alternative platforme.

En af medierne, der har opnået enorm tilslutning på kort tid, er det sociale media Mastodon.

Mastodon har netop rundet en million brugere, og alene i den forgangne uge er 230.000 nye brugere kommet til.

Mastodon ligner tilnærmelsesvist Twitter på udseende, og der er også flere sammenfald.

Eksempelvis hedder et opslag 'toots', hvor Twitters hedder 'tweets'.

Her er ligeledes mulighed for at reposte, svare, like og man kan følge hinanden.

Den underliggende struktur er dog en del anerledes, og det er også derfor, at flere nu skifter, skriver Techcrunch.

Mastodon er nemlig et decentraliseret netværk, der i stigende grad er positioneret som et alternativ til Twitter med over en million aktive brugere om måneden.

Selskabets CEO Eugen Rochko afslørede tallene mandag morgen i et blogpost. Selskabet er baseret i Tyskland, og har i særdeleshed oplevet stor vækst siden elon Musk købte Twitter.

Siden 27. oktober, er der næsten kommet en halv million nye brugere til, forlyder det. Det er dog kun en promille af Twitters brugerbase, der udgøres af 238 millioner aktive brugere.

Mediet skriver, at flere brugere skifter til platformen, da de er bekymrede for, hvordan Twitters funktionalitet vil ændres under ledelse af Elon Musk. Andre skifter som en slags protest mod at Twitter har indført betaling mod at blive verificeret. Dertil er flere utilfredse med, hvordan Elon Musk med hård hånd håndtere og modererer visse former for satire på platformen.

Selve oplelvesen Mastodon skulle ligne Twitters forholdsvist meget. Men modsat Twitter, så er Mastodon reklamefri og samtidig distribueret via tusindvis af servere primært drevet af frivillige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere