Godmorgen venner.
I dag er det fredag og 16. september.
Vi nærmer os weekenden med stormskridt, og derfor er det sidste gang i denne uge, at morgenredaktør Qëndrim Fazliu er stået tidligt op for at stykke Computerworlds morgen-briefing sammen til de morgenfriske læsere.
Vi starter fredagen med elektronikgiganten Samsung, der vil kaste mange milliarder efter den grønne omstilling og være CO2-neutrale.
Samsung vil være CO2-neutral i 2050
Den store elektronikgigant Samsung har annonceret en ny miljøstrategi, der blandt andet betyder, at virksomheden vil investere mere end 37 milliarder kroner i miljøteknologi og projekter, der har til hensigt at nedbringe udledningen af CO2 indtil 2030.
Det annoncerer den sydkoreanske virksomhed i en pressemeddelelse.
Samsung har også erklæret, at virksomheden, alle dets produkter og samtlige globale aktiviteter skal være CO2-neutrale i 2050.
Nogle af de nye initiativer omfatter blandt andet en reduktion af gasudledninger i forbindelse med produktion, vand- og energibesparelse samt indsamling af elektronisk affald og reduktion af forurenende stoffer, lyder det i pressemeddelelsen.
Samtidig har den sydkoreanske gigant tilsluttet sig RE100, som er et initiativ, der har til hensigt at opnå 100 procent vedvarende energi.
Tidligere Cisco-CEO udfordrer sit gamle firma med ny virksomhed
Den tidligere administrerende direktør hos Cisco, John Chambers, har sammen med Ciscos tidligere udviklingschef, Pankaj Patel, grundlagt virksomheden Nile.
Det skriver Zdnet.
John Chambers stod i spidsen for Cisco i mere end to årtier og var med til at gøre virksomheden til en af verdens mest dominerende tech-firmaer med en årlig omsætning på omkring 370 milliarder kroner.
Nu vil han sammen med Pankaj Patel gøre det samme med den nye virksomhed Nile.
Det nye startup lover at spare virksomheder op til 50 procent af deres udgifter og at revolutionere virksomhedernes netværksinfrastruktur med trådløse løsninger.
Nile har indtil nu rejst 930 millioner kroner, siden de to tidligere Cisco-ansatte besluttede sig for at grundlægge virksomheden for fire år siden.
Adobe opkøber konkurrent for næsten 150 milliarder kroner
Startup-virksomheden Figma skal sælges for næsten 150 milliarder kroner.
Køberen er Adobe.
Det annoncerer Adobe selv i en pressemeddelelse.
Dermed overtager Adobe en af deres største rivaler inden for digitalt design.
Halvdelen af de knap 150 milliarder vil blive udbetalt i kontanter, mens den anden halvdel vil blive betalt i form af Adobe-aktier til Figmas CEO og virksomhedens ansatte.
Handlen forventes at gå igennem i 2023, forudsat godkendelse fra Figmas aktionærer samt godkendelse fra myndighederne.
EM i cybersikkerhed slut - vinderen offentliggøres fredag aften
Klokken 18:00 torsdag blev de sidste tastetryk leveret af de 33 cyberlandshold, der konkurrerede om at vinde titlen, som det bedste cyberlandshold i Europa.
Computerworlds udsendte, Ditte Vinterberg Weng har dækket mesterskaberne fra den østrigske hovedstad Wien, hvor det danske cyberlandshold også dyster med om titlen.
Det er dog endnu uvist, hvem der er vinderen af turneringen.
Det danske landshold lå på førstepladsen klokken 17:00 torsdag.
Men scoreboardet fryses en time før konkurrencen slutter, så det vides endnu ikke, hvilken placering, de danske tastaturkrigere formår at hive hjem til Danmark.
De endelige placeringer bliver offentliggjort fredag aften.