De ultra-brede skærme er meget imponerende - både når du kigger på dem på nettet eller i virkeligheden. Og jeg har selv været meget tæt på at vælge en sådan løsning frem for de to skærme, som jeg har anvendt i årevis.
Jeg har dog holdt igen, for en stor 21:9 skærm fylder meget på skrivebordet. Det kan en regnorm regne ud, men visuelt fylder de ret meget, og i mit kontor-liv skal æstetikken også være på plads.
Også selvom en bred skærm kan deles op i to enkelte og derved fylde mindre., så er det ærligt talt en opdeling, jeg har det vanskeligt ved at vænne mig til.
Ergonomi med mening
Dertil kræver det noget at overskue én stor skærm frem for to mindre. Det er ligesom lettere at overskue at dreje øjnene fra den ene til den anden skærm.
HP’s bud er dog interessant. Den er lige så vanskelig at overskue som andre, som jeg har prøvet, men den meget lette bue og det helt rolige billede gør, at den opleves god.
Dertil er skærmfoden konstrueret, så panelet kan komme tilpas langt ned, så billedet er lige for – og ikke for langt oppe. Et problem mange store skærme har.
Den store skærm kan i øvrigt tiltes op og ned meget let, og desuden drejes meget til siden, så du let kan vise sidemanden, hvad du arbejder på. Og buen er så lille, så den ikke udgør et problem, når du drejer den.
Menu systemet styres af et lille joystick bagpå, og tak for det.
Her kan du let navigere mellem de mange muligheder (og de er mange), uden at skulle gætte dig til, hvilken knap du skal trykke på.
At så skærmen er så stor, at det kan være vanskeligt at se, hvad du laver, mens du trykker bagpå, er et luksusproblem, du må leve med, når skærmen er så stor. Alternativet er at sætte knappen på fronten, og det er ikke kønt.
One size fits all?
Smider du 13.495 kroner for en skærm, har du tænkt over, hvad du skal bruge den til. Og når størrelsen er 40” ultra wide, skal du også visualisere, hvor voldsom den vil fremstå på dit skrivebord.
HP er flot bygget med et næsten tv-lignende lydbar system i bunden og en meget enkel og fin bagside i sølvfarvet plast.
Men uanset hvor fint designet er, så fornægter 95 centimeter skærmen sig ikke. Så mål lige efter og se den i virkeligheden, inden du putter den i kurven.
God i flere opløsninger
Et andet punkt, der gør HP interessant, er opløsningen. Dels kan den køre 5120 x 2160 pixels, men den laver også et nydeligt og skarpt billede ved lavere opløsninger.
For selv med nye skærmbriller skal jeg – og flere, der prøvede skærmen - op i tekststørrelse for at læse det med småt.
Heldigvis er det simpelt og hurtigt at skifte mellem opløsninger, så jeg det ene øjeblik kan læse det med småt fra min revisor for bagefter at se YouTube video i 4K opløsning.
Billedmæssigt er vi til den lune side og ikke et billede, der står fuldstændig brilliant. Det er mere neutralt og opfodrer ikke på nogen måder til gaming. Dens responstid på 14 millisekunder, fortæller da også det med al tydelighed.
Det er heller ikke formålet. En blandet omgang tekst, let billedbehandling og almindelige pc-opgaver er denne HP-skærms force. Den er bygget til kontorbrug, og til det er skærmens kvalitet bestemt godkendt.
Indbygget video med muligheder
Det indbyggede webcam og medfølgende software gør det også godt. Du klikker en stor klods ud i toppen af skærmen, og et webcam af høj kvalitet kommer frem. Der er god zoom og opløsning, og du behøver ikke tænke på at købe et andet.
Objektivet er tiltet let nedad, så vinklen er perfekt. Kort sagt opfører det sig som forventet – og over middel for indbyggede webcam generelt.
Det samme gælder lyden, der via stereohøjttalerene i bunden har en saft i lyden, som man sjældent hører fra indbyggede højttalere.
Der er ingen tvivl om, at den store skærm – som også har en vis tykkelse, betyder at man kan give højttalerne et rimeligt stort kabinet.
Og den volumen kan høres som bedre lyd. En lyd, der har mere varme og fylde end normalt.
Den er et skud værd i rette setup
Så selvom HP ikke har genopfundet den dybe tallerken med Z40, så er den en alt-i-en skærm, der i den grad giver mening til kontorbrug.
Læg dertil understøttelse af Windows Hello, masser af gode tilslutninger og den har nærmest fuld plade.
Den har dog ikke fået mig til at konvertere fra min to-skærms løsning– trods alt. Men jeg har ingen problemer med at anbefale dig at prøve den, hvis du går med tanker om at skifte dine to skærme ud med én stor.