Artikel top billede

(Foto: Bang & Olufsen)

Test: Læderet smyger sig blidt om dine ører med B&O's lækre Portal headset

Computerworld tester: Når gaming og design mødes, er deres kærlighedsbarn som oftest stort, prangende og plastret så fuldt af blinkende lysdioder, at udstyret kan ses fra rummet. Altså indtil B&O besluttede sig for at udgive gaming-headsettet Beoplay Portal.

Da corona ramte Danmark, tog undertegnede et kæmpestort gaming headset på. Det var praktisk, det var behageligt selv under timelange Teams-møder, og så var det ofte en icebreaker, når folk kommenterede på det ikke særligt diskrete design.

Det er ikke så underligt. For når gaming og design mødes, er deres kærlighedsbarn som oftest stort, prangende og plastret så fuldt af blinkende lysdioder, at udstyret kan ses fra rummet.

Altså indtil B&O besluttede sig for at udgive gaming-headsettet Beoplay Portal. Et lækkert, dyrt og velfungerende headset med et design, som rent visuelt er næsten identisk med det glimrende B&O H9i-headset.

Det betyder, at Portal er et over-the-ear headset i bløde behagelige materialer, som hviler let på hovedet. Lyde fra omgivelserne bliver dæmpet af ørekopperne i blødt læder, som får hjælp af en aktiv noise cancelling-rutine i headsettet.

Dolby Atmos giver ny dimension til spil

Som man kan forvente hos et headset, som koster mellem 2.800 og 3.800 kroner, er lyden glimrende. Sammenlignet med de fleste gode gaming-headsets er der langt flere nuancer i spillene, og i flere spil er det som om at lyddesignet for første gang kommer til sin ret.

Det sker især på pc, da vi i Windows aktiverede et tilføjelsesprogram fra Dolby, som aktiverede Atmos-funktionerne, der giver virtuel surroundlyd i høretelefonerne.

Det er en funktion, som mange producenter har reklameret for i flere år, men det er først med Portal og Dolby Atmos, at denne tester for alvor kan høre forskel.

Den gode og avancerede lyd skyldes sandsynligvis også, at Beoplay Portals ørekopper lukker mere lyd ude, end vi normalt møder i gaming-headsets.

Ægtefæller og børn lukkes ude

Det har sine klare fordele, når det handler om lyden, men betyder også, at du gamer i din helt egen osteklokke, hvor omgivende lyde fra ægtefæller eller børn har svært ved at trænge ind. Især når den aktive støjdæmpning er slået til.

Det kan, på kort sigt, have sine klare fordele.

Men mens du kan justere støjdæmpningen i den medfølgende app eller på headsettet, så kunne en egentlig hearthrough-mode være en god ide. Det har blandt andet Jabra, og det betyder, at man med et enkelt klik kan følge med i omgivelserne uden at tage headsettet af.

Måske findes funktionen hos Portal, men i så fald virker den ikke godt eller er gemt et sted i den ellers glimrende app, som B&O laver til deres hovedtelefoner.

Den kan i øvrigt kun anbefales, da den er både brugervenlig og holder øje med eventuel ny software til dine enheder.

Ingen mikrofonstang

Det enkle design betyder i øvrigt, at der ikke er nogen fancy mikrofonstang foran munden, men at lyden i stedet fanges af de indbyggede mikrofoner. Nok ikke helt ideelt til et LAN-party, men hjemme i stuen fungerer det fint. Både til voicechat under spil og til de mange Teams-møder, som vi har testet headsettet under.

Forbindelsen til din pc, Playstation eller Xbox klares via en medfølgende USB-dongle og telefon kan forbindes via bluetooth.

På den måde kan Portal også fungere som et behageligt støjværn i toget eller på kontoret, noget som måske gør den ret høje pris nemmere at sluge.

Beoplay er i hvert fald på kort tid blevet undertegnedes favorit-headset til både virtuelle møder og længere gaming-sessioner. Prisen er helt klart i den høje ende. Men til gengæld er forarbejdningen tilsvarende god.

Og så slipper du for blinkende dioder.


Loading ikon


White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering