Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Skarpt fokus på læsetest i folkeskolen giver flere ordblinde / Waoo er for 11. år i træk danskernes foretrukne internetudbyder / Finanssektoren manipuleres i stigende grad af cyberkriminelle

Morgen-briefing: Skarpt fokus på læsetest i folkeskolen giver flere ordblinde / Waoo er for 11. år i træk danskernes foretrukne internetudbyder / Finanssektoren manipuleres i stigende grad af cyberkriminelle / Grønt fokus i uge 17 hos Elgiganten

Mornings ... så er der igen nyt fra Computerworlds fremskudte lyttepost mod sydøst. Ved roret: Niels Veileborg

Skarpt fokus på læsetest i folkeskolen giver flere ordblinde

Antallet af ordblinde børn og unge vokser markant i disse år, og der er noget, som tyder på, at det er et skarpt fokus på at dokumentere børnenes færdigheder med test, som er årsagen

”Der er i mine øjne en tilbøjelighed til, at vi er alt for optagede af, at ordblindheden skal dokumenteres med test for at være erkendt, og der ligger en alvorlig problemstilling i at vente med indgriben. Forskning viser, at det er muligt at forebygge og lette ordblindhedens negative udvikling gennem tidlige undervisningsindsatser, siger Carina Nord, der er ordblindespecialist.

“Der hersker en bred opfattelse af, at it-kompenserende redskaber til læsning og stavning er den hjælp, som et ordblindt barn skal have, men i mine øjne svigtes de ordblinde, hvis ikke vi kombinerer it-redskaberne med systematiske og vedholdende undervisningsindsatser, siger hun.

Waoo er for 11. år i træk danskernes foretrukne internetudbyder

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Loyality Group er Waoo for 11. år i træk danskernes foretrukne internetleverandør..

Loyalty Group foretager en undersøgelse blandt 4.700 danskere, hvor de bliver bedt om at vurdere deres internetudbyder på en række centrale områder som produkt- og servicekvalitet, værdi for pengene og et loyalitetsindex. Undersøgelsen hedder BrancheIndex Internet.

Finanssektoren manipuleres i stigende grad af cyberkriminelle

VMware har netop offentliggjort femte udgave af rapporten "Modern Bank Heists", som kortlægger aktuelle tendenser inden for cybertrusler mod finanssektoren gennem interviews med CISO'er og sikkerhedschefer i finanssektoren over hele verden.

Rapporten viser, at angreb på finansielle institutioner er stigende, og at finanssektoren i højere grad end tidligere rammes af ransomware-angreb.

De cyberkriminelles angreb er generelt blevet mere sofistikerede og bevæger sig væk fra bankoverførselssvindel. I stedet fokuserer angrebene mere på eksempelvis at tage kontrol over børsmæglerkonti og udføre såkaldt island hopping - dvs. angreb, hvor cyberkriminelle infiltrerer store virksomheder via en eller flere af virksomhedernes samarbejdspartnere.

63 procent af de finansielle institutioner i rapporten angiver, at de oplever en stigning i såkaldte destruktive angreb, der har til formål at ødelægge deres hardware, og at de cyberkriminelle bruger denne metode til at slette beviser på svindlen.

Derudover angiver 74 procent, at de har oplevet mindst ét ransomware-angreb i det seneste år, hvor 63 procent valgte at betale løsesummen.

Rapporten viser også, at cyberkriminelle, der får adgang til en finansiel institution, ikke længere kun leder efter elektroniske overførsler eller kapital. De leder nu også efter informationer, der ikke er offentlige, såsom vurderinger af forventet overskud, store transaktioner og andre informationer, der kan påvirke aktiekurser.

Grønt fokus i uge 17 hos Elgiganten

I uge 17 vil Elgiganten sætte fokus på at hjælpe kunder med at træffe mere oplyste og bæredygtige valg, når elektronikken skal købes eller udskiftes.

”Faktum er, at vi hverken kan undvære elektronik eller hårde hvidevarer. Men i stedet for at behandle produkter udelukkende ud fra en brug-og smid-væk tankegang, kan vi i stedet vælge at give dem et langt liv – og i sidste ende muligheden for at genopstå som nye produkter”, siger administrerende direktør Peder Stedal.