Godmorgen og velkommen til torsdagens tidlige nyhedsoverblik.
Dagens buffet af it-historier er leveret af Rasmus Ferdinand Ginman.
Rigtig god læselyst.
5G bruger 13 gange så meget strøm som fiber
Internet via 5G-netværk bruger 13 gange så meget energi som via fibernet.
Sådan lyder konklusionen i en ny energianalyse fra Eoptimo, som er foretaget på vegne af fiberleverandøren GlobalConnect.
Undersøgelsen fastslår derfor, at 5G-forbindelsen påvirker klimaet mere end en tilsvarende fiberforbindelse.
Men de to teknologier har også hvert sit formål og skal derved kunne supplere hinanden, skriver GlobalConnect i meddelelsen.
"Fiber kan ikke give os den internetadgang, vi er så afhængige af at have med i lommen. Omvendt kan 4G, 5G og kommende G’er endnu ikke levere den stabile høje kapacitet, der kræves af forbrugerne. Mange virksomheder vil have glæde af at lade fiber- og 5G-forbindelser supplere hinanden og sørge for at vælge den forbindelse, som passer bedst til det enkelte netværksbehov," siger Tue Marker, VP Strategy and Technology i GlobalConnect Danmark, ifølge meddelelsen.
Apple Pay tæver MobilePay i butikkerne
Apple Pay slår Danske Banks MobilePay, når det gælder betaling i butikker.
Ifølge Nationalbankens seneste undersøgelse af danskernes betalingsvaner, så var Apple Pay den mest anvendte mobilbetalingsløsning i landet, når det gælder fysisk handel.
Apple Pay stod for 42 procent af alle mobilbetalinger, mens MobilePay, Dankort-app og Google Pay stod for henholdsvis 22, 19 og seks procent af de samlede mobilbetalinger.
I løbet af 2021 foretog danskerne 186 millioner transaktioner med Apple Pay i den fysiske handel. Det er en stigning på 147 millioner siden 2019.
Denne stigning skal ses i forhold til, at det kun er 18 procent af befolkningen, der faktisk har løsningen på deres smartphone.
Dette betyder, at dem der har løsningen, bruger den meget flittigt, konkluderer Nationalbanken i rapporten.
Til sammenligning har 92 procent af befolkningen MobilePay.
Danske Sleeknote solgt til amerikanere
Det danske software-selskab Sleeknote er belvet købt af Drip, en amerikansk marketingplatform.
Beløbet for overtagelsen er ukendt, skriver Finans.
De syv medejere af aarhusianske Sleeknote poster en del af pengene fra salget ind i Drip, fremgår det.
"Vi klikker sindssygt godt med dem. Det har faktisk været et af de vigtigste parametre, eftersom vi forventer at være en del af organisationen de næste mange år," siger Mogens Møller, medstifter og CEO i Sleeknote.
Selskabet har specialiseret i den slags pop up-beskeder, som brugere møder på flere webshops. Det er de beskeder, der kan oplyse om tilbud, konkurrencer eller andet, skriver Finans.
Salgsbeløbet løber sandsynligvis op i omkring 100 millioner kroner. Det er ud fra betragtningen om, at sammenlignelige SaaS-selskaber er endt med et prisskilt deromkring, skriver Finans.
Danske Bank gennemfører første kvantesikre dataoverførsel
Danske Bank har gennemført Nordens første kvantesikre dataoverførsel.
Det er sket ved hjælp af et hold forskere fra DTU, der har formået at tage kvantekommunikation ud af laboratoriet og ud i virkeligheden.
I samarbejde med rådgivningshuset KPMG lykkedes det at overføre data mellem to af bankens datacentre simuleret ved to computere, skriver parterne i en fælles pressemeddelelse.
Denne demonstration tegner godt for femtiden, lyder det. Både i forhold til datasikkerhed og samfundets teknologi-kapløb med de it-kriminelle.
"Vi er meget stolte af at lægge hus til forskernes milepæl og få førstehåndserfaringer med kvantesikre overførsler af data, som kan få stor betydning for sikkerheden i fremtidens digitale kommunikation, siger Lance McGrath, Chef for Sikkerhed i Danske Bank.
Teknologien hedder ’continuous variable quantum key distribution’, og den er kompatibel med det almindelige fibernet. Derfor vil den kunne anvendes i bankens netværk og på sigt i andre kritiske infrastrukturer, hvor sikkerhed er afgørende, fremgår det.
Activision udskyder Call of Duty-lancering efter skuffelse
Activision Blizzard har valgt at udskyde den næste udgave af spilsuccessen Call of Duty.
Det sker efter, at den seneste udgave i serien fik en lunken modtagelse og derved skuffende salgstal, det skriver Bloomberg.
Bekymringen har været, om selskabet simpelthen har forhastet sig igennem de seneste udgivelser af Call of Duty. Derfor trække selskabet nu i bremsen.
Activision Blizzard, som Microsoft er ved at overtage for 69 milliarder dollar, vil nu fokusere på andre udgivelser.
Efter planen skulle det nyeste Call of Duty-spil lanceres til efteråret 2022, men er i stedet skubbet til 2023, lyder det.