Det ser ud til, at Apple gerne vil åbne digitale musikbutikker i alle mulige andre lande end Danmark. Senest har Grækenland, Italien, Belgien, Luxembourg, Holland, Finland, Spanien og Portugal fået deres egne Itunes-butikker på nettet.
Men Danmark bliver ude i kulden indtil videre. Måske er vi selv ude om det, fordi vi sagde nej til euro'en.
Kenneth Nielsen, landedirektør for Apple i Danmark, vil først ikke rigtigt ud med sproget.
Næsten ingen kommentarer
- De lande, vi har valgt, har i hvert fald en ting til fælles, og det er, at de er euro-lande. Og mere vil jeg ikke sige om det, siger Kenneth Nielsen.
Men Itunes sælger jo musik i England, der ikke er med i den europæiske møntfod. Hvad handler det om?
- England er jo fem gange større end Danmark, såeh?, begynder Apples danske topchef, før han tager sig i det. Han vil dog godt sige lidt om, hvorfor han ikke vil sige noget.
- Vi har jo valgt de ni lande og regner med at udvide Itunes til flere lande over tid. Der kommer dog ikke flere butikker foreløbigt udover Canada senere på året. Jeg har ingen kommentarer til hvornår, der i givet fald kommer en dansk butik, siger Kenneth Nielsen.
Danmark skulle ellers nok være kommet så meget på bredbåndstoget, at det ville være oplagt, om danskerne kunne købe og downloade musik i hundredtusindvis på nettet.
- Jeg forstår godt interessen for det her, men det er den linie, vi har valgt. Vi taler ikke om fremtidsplanerne, før vi er klar til at lancere noget, forklarer han.
Succes på succes
Kenneth Nielsen pointerer, at han hverken er skuffet eller undrer sig over, at Danmark er blevet valgt fra.
Han glæder sig tværtimod over den kodyle succes, der er blevet Apple og Itunes til del.
- Det er gået virkelig godt med Itunes i de forskellige lande, og det regner vi også med i Europa. Konkurrencemæssigt har vi en god position, vurderer Kenneth Nielsen.
Og det gælder ikke bare indenfor salget af musik og Apples allestedsnærværende mp3-afspiller, Ipod.
Kenneth Nielsen henviser til det spritnye Apple Center i Københavns indre by, der åbnede for omtrent en måned siden.
- Det imponerende er, at det er en helt ny forhandler uden et eksisterende kundegrundlag. Man er startet fra scratch, og det går rasende godt, fortæller Kenneth Nielsen.
Mac-rygterne svirrer
Rygtet vil vide, at Fona snarest vil relancere deres Apple shop-in-shops.
I det hele taget fyger det ofte med Mac-rygter. De stammer fra de mange dedikerede brugere, der mener, at Apple er på vej med dette og hint.
Senest forudsagde flere, at der ville komme en ny Ipod, der kunne vise farvebilleder. Og det er der netop kommet. Seneste tiltag er den særlige U2-Ipod, der er sort og graveret med bandets autografer. Irland, rockbandets hjemland, får dog heller ikke en Itunes-butik lige foreløbig.
Og selv om han ikke vil kommentere rygter, vil Kenneth Nielsen gerne give udtryk for sin begejstring for rygtesmedene.
- Jeg synes, at det er fantastisk, at vi får den opmærksomhed fra vores kunder. Og det er positivt. Jeg har ikke kendskab til andre i branchen, der har så meget fokus på sig, siger Kenneth Nielsen.
Ikke kun for de smarte
En afløber af succesen er også, at Apple-produkterne bliver anvendt i alle mulige sammenhænge, for eksempel i tv-studier og serier.
- Det hænger også sammen med de signaler, man vil sende. Vi er blevet yngre og er et cool brand. Vi er en af de få i branchen, der er noget livsstil over, mener Kenneth Nielsen.
Men er det übertjekkede gået fløjten, når nu Apple er alle vegne?
It-livsstilsmagasinet Wired kan fortælle om den seneste trend: Apple-fans, der nægter at gå med de karakteristiske hvide Ipod-høretelefoner, fordi de ikke vil være som alle de andre.
Kenneth Nielsen morer sig over dette, men erkender, at Apples succes har fjernet en del af det elitære element.
- Nej, eksklusiviteten kan man ikke opretholde med den volumen, vi kommer ud med. Sidste kvartal blev der langet to millioner Ipods over disken. Men jeg kan ikke se, at man kan få noget, der er bedre. Du finder i hvert fald ikke andre, der kan stille op med U2, mener Kenneth Nielsen.
Det næste, der kommer til Ipod'en er striksokker, så den både kan holde varmen og putte sig blødt uden at blive ridset. Og det er ikke et rygte. Om sokkerne kommer til Danmark, er endnu uvist.