Når man førhen ville lokke familien ind og se på krudt og kugler eller høre historier fra gamle dage, måtte man først overbevise de yngre medlemmer om, at Tøjhusmuseet altså ikke havde noget med mode at gøre.
Det er blevet lidt lettere i dag, da det mere mundret hedder Krigsmuseet og yderligere er blevet orienteret mod et lidt bredere publikum.
I sommerferien kan man eksempelvis sejle med fjernstyrede torpedobåde og øve sig i granatkast eller skyde med bue og pil.
Dertil kan man naturligvis se museets enorme samling våben, krigsmateriel og uniformer samt opleve lidt af, hvordan krigsindsatsen forløb i Afghanistan på en flot særudstilling.
Hver dag gennem det meste af juli er der også en rundvisning, hvor man se Christian 4.’s gamle krigshavn og høre om, hvordan Danmark og Sverige tit og ofte røg i totterne på hinanden op gennem 1600- og 1700-tallet.
Det er en historie om voldsomme slag, store tab til søs og om, hvordan dansksindede snaphaner i det sydlige Sverige blev nådesløst bekæmpet, pint og plaget af den svenske overmagt.
Nogle vil muligvis mene, at det ikke var svenskernes skyld alt sammen. Samt at de danske konger undertiden også kunne være nogle slemme og ikke altid voldsomt snedige opportunister med tendens til at vælge de forkerte allierede, fjender og kampe. Men sådan siges der jo så meget.
Under alle omstændigheder var Danmark på et tidspunkt i helt reel fare for at blive udslettet som nation, og det kan man også høre mere om.
Læs mere om udstillinger, tidsplaner og aktiviteter og book plads på rundvisningerne på Krigsmuseets hjemmeside.