Frølund tippes som ny dansk chef for HP

Jens Frølund, som med øjeblikkeligt varsel har forladt EDB Gruppens direktørpost, er et varmt bud på en ny dansk direktør til HP, mener anonyme branchefolk. HP vil ikke kommentere, men venter at offentliggøre den nye danske topchef meget snart.

Jens Frølund, der er kendt som en it-branchens dygtigste topchefer, kan være på vej til posten som administrerende direktør for Hewlett-Packard i Danmark.

Sådan lyder budet fra flere af de kilder, som Computerworld Online har talt med umiddelbart efter den overraskende melding om, at Jens Frølund forlader sin post som administrerende direktør for EDB Gruppen med øjeblikkeligt varsel.

I Fondsbørsmeddelelsen anføres, at Jens Frølunds nye stilling vil blive offentliggjort en af de nærmeste dage.

Posten som øverste ansvarlig for HP i Danmark har været ledig, siden Niels Svenningsen i maj måned pludselig gik til Topnordic.

Der var da forlydende om, at Svenningsens exit skulle ses i sammenhæng med en intern revision, hvilket han imidlertid har afvist. Posten er siden varetaget af den administrerende direktør for HP Sverige, Roland Vejdemo.

HP's salgs- og marketingansvarlige for Europa, danskeren Walther Thygesen, ønsker ikke at kommentere forlydenet om Jens Frølund og HP.

Men på spørgsmålet om, hvornår Hewlett-Packard venter at løfte sløret for, hvem der bliver ny topchef for HP i Danmark, siger Walther Thygesen:

- Vi venter, at det vil ske om få dage.

Jens Frølunds profil synes særdeles velegnet til posten. Fra IBM kom han til Digital som administrerende direktør. Men da Compaq i 1998 opkøbte Digital, kom den danske del af det fusionerede selskab under Compaq-chefen, der på daværende tidspunkt var Walther Thomsen.

Jens Frølund valgte at returnere til IBM, hvor han i januar 1999 blev medlem af direktionen. I april 2000 overtog Jens Frølund topposten hos EDB Gruppen, der først og fremmest sælger og tilpasser økonomisystemer og andre virksomhedssystemer. IBM er majoritetsaktionær i selskabet.

EBG Gruppen har budt på på pæne overskud selv i de hårde år, hvor konkurrenter blev plaget af røde tal på bundlinien. Men i andet kvartal af 2004 fik EDB Gruppen et overraskende tab på knap fire millioner kroner før skat, om end der fortsat var tale om et overskud på halvårsbasis. Problemet synes især at ligge i den del af selskabet, som sælger Navision-produkter fra Microsoft Business Solutions.

EDB Gruppen har netop offentliggjort, at der siges farvel til 26 ansatte på dette område, der oprindeligt havde 100 ansatte. Det sker blot godt et år efter, at EDB Gruppen købte Mærsk Datas Navision-afdeling med 23 ansatte.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få Jens Frølunds kommentar til spekulationerne omkring hans jobskifte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere