Artikel top billede

Den danske startup-succes Airhelp skal have ny direktør - dansk stifter siger farvel

Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for Airhelp. I stedet tager en anden dansk profil over.

Danske Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for selskabet Airhelp, som han selv var med til at stifte.

I stedet tiltræder danske Jimmy Maymann, der tidligere har været administrerende direktør for det amerikanske medie Huffington Post, som ny direktør for selskabet.

Det oplyser Henrik Zillmer på sin personlige hjemmeside.

Bliver ny bestyrelsesformand

Jimmy Mayman er også investor i Airhelp, og han har indtil nu også været bestyrelsesformand for Airhelp.

Henrik Zillmer oplyser desuden på sin blog, at han nu i stedet vil overtage rollen som bestyrelsesformand.

Airhelp, der har hovedkvarter i Soho i New York, blev i 2013 stiftet af Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen samt Greg Roodt, og i dag har virksomheden 750 ansatte.

Selskabet hjælper flypassagerer med at få erstatning for forsinkede fly.

Læs også: Airhelp: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Fortid hos tysk internetgigant

Henrik Zillmer har en fortid hos den tyske internetgigant og virksomhedsfabrik Rocket Internet, der blandt andet står bag webshoppen Zalando.

Sidste år fortalte Henrik Zillmer til Computerworld, at han fik ideen til Airhelp, da han selv blev udsat for et forsinket fly og ville have udbetalt erstatning.

“Jeg søgte efter hjælp på internettet og fandt frem til nogle enkelte advokatvirksomheder, der tilbød hjælp. De havde alle sammen hjemmesider, som lignede noget fra 90’erne, og de havde heller ikke et internationalt fokus, men koncentrerede sig om lokale kunder. Bagefter tænkte jeg, at det kunne jeg gøre bedre,” fortalte han.

Det kan du læse mere om her: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Udover Jimmy Nayman er også Twitter-stifteren Evan Williams, samt stifteren af Sun Microsystems Venod Khosla blandt investorerne i Airhelp

Den danske venturekapitalfond Nordic, der er stiftet Lars Tvede og Peter Warnøe, er ligeledes blandt investoren i Airhelp

Airhelp er samtidig en af de relativt få virksomheder, der har været en del af det berømte amerikanske iværksætter-program Y Combinator i Silicon Valley. Et program der ledes af den berømte iværksætter Paul Graham.

Læs også: Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere