Artikel top billede

På vej ud i rummet: Amazon ansøger om tilladelse til at opsende 3.236 satelliter

Amazon vil levere internet til en stor del af verden og ansøger om lov til at opsende 3.236 satellitter i kredsløb om jorden,

Amazon har ansøgt de amerikanske myndigheder om tilladelse til at opsende hele 3.236 bredbånds-satellitter i kredsløb om jordkloden.

De flere tusinder satelitter er af Amazons egen model Kuiper. De skal fra rummet levere bredbånd til det meste af jordkloden.

Amazon har netop indleveret ansøgningen til de amerikanske myndigheder.

I den meddeler selskabet, at Kuiper-satellitterne skal levere bredbånd til ‘millioner af forbrugere og virksomheder, der i dag mangler tilstrækkelig adgang til internettet.’

I sporet på Elon Musk

Med ansøgningen træder Amazon for alvor ind i konkurrencen med Elon Musk’s Space X-projekt.

De amerikanske myndigheder har allerede givet tilladelse til, at Space X kan opsende næsten 12.000 satelitter i såkaldt low-Earth orbit.

Det dækker over kredsløb i højder på mellem 180 kilometer og 2.000 kilometer. I disse højder gennemfører en satellit typisk en fuld tur rundt om jordkloden på omkring halvanden time.

Amazon skriver i sin ansøgning, at Kuiper-satellitterne skal være i kredsløb i højder mellem 590 kilometer og 630 kilometer.

Topchef Jeff Bezos har fornylig fortalt, at Kuiper-projektet vil koste Amazon milliarder af kroner, men det handler om at give ‘millioner af mennesker’ adgang til internettet.

Amazon peger i ansøgningen på, at Kuiper-systemet vil hjælpe mobile netværks-operatører med at udvide deres trådløse netværk.

Desuden vil Kuiper-systemet kunne gavne skibs-trafikken, luft-trafik og land-trafik, påpeger Amazon.

Ifølge selskabet har 3,8 milliarder mennesker i dag ikke adgang til stabilt og hurtigt bredbånd.

Læs også:

Amazon vipper Microsoft af tronen som verdens mest værdifulde selskab - men er stadig langt fra sin egen rekord

Ny mulighed fra Amazon: Få din egen AWS-server hjem i kælderen med ny on-premiseløsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere