Microsoft fornyr aftale med britisk regering

Microsoft går til kamp mod open source-platforme i den britiske offentlige sektor. Selskabet har netop indgået en ny tre-årig aftale med regeringen. Istedet for store rabatter har Microsoft fristet med udvidet service og support, hvilket den britiske regering har vurderet som en god handel.

Offentlige computere i Storbritannien vil fortsat kunne køre med basal Microsoft-software, efter at den britiske regering og Microsoft har underskrevet en ny aftale, der rækker tre år frem i tiden, skriver Financial Times.

Istedet for store rabatter har Microsoft fristet med udvidet service og support, hvilket den britiske regering har vurderet som en god handel.

Det er truslen fra de forskellige open source platforme i den offentlige sektor, der har fået Microsoft til at kridte banen op til kamp om de offentlige kunder.

Følere på open source

Flere af de britiske myndigheder har allerede haft mere end en enkelt føler ude hos blandt andre Sun Microsystems, der kører test på systemer i det nye år.

Microsofts oprindelige licens-aftale med regeringen - som dækker basal software i samtlige regeringsorganer -udløber til næste år.

Den nye aftale, der ikke kan prale af at have solide rabatter, vil så vidt vides ikke være i vejen for, at regeringen når sit mål med at skære 221 milliarder kroner i det offentlige budget.

Besparelsen går nemlig ikke på selve softwaren, men på den udvidede support, der følger med aftalen.

The Office of Government Commerce, der er den styrelse, der er sat til at modernisere det offentlige Storbritannien, regner stærkt med at aftalen vil give merværdi til myndighedernes service til britiske borgere.

Der har gennem de seneste år været en solid interesse hos den britiske regering for at finde andre løsninger end Microsoft.

Det har især været Linux-baserede løsninger, der har været inde i varmen. Den officielle grund er, at man vil spare på borgernes skattepenge, men det har muligvis været et vink med en vognstang til Microsoft om at sat licenspriserne ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere