I 1959 sad Robert Noyce, der stod i spidsen for Fairchild Semiconductors, til et kedeligt møde hos sin patentadvokat.
Efter mødet tog Noyce hjem og skrev i sin notesbog: "Det ville være formålsstjenstligt, hvis vi kunne kombinere flere enheder på ét stykke silicium". Altså den moderne mikrochip. Bare som skriblerier i en notesbog anno 1959 - samme år, som halefinner bliver det helt store på biler.
Spol frem til 1968 ogg den utålmodige Robert Noyce er parat til at forlade Fairchild-selskabet – denne gang sammen med den mere milde Moore.
De vil etablere deres eget firma – og det tager dem blot to dage at finde finansieringen.
Så var der bare det med navnet. Det tog næsten længere tid. Men til sidst fandt de på Integrated Electronics Corp. Det, som du i dag bedre kender under navnet Intel.
Dansker i spidsen som EMEA CTO hos Intel
Helt så længe har dagens gæst i Tech fra Toppen, danske Joachim Ærtebjerg, ikke været med – men tæt på.
For Joachim har arbejdet for Intel, siden selsabet lancerede Pentium-processoren i midten af 1990'erne.
I dag sidder han som CTO for EMEA-området Intel.
I denne episode af Tech fra Toppen deler han sin viden og indsigt. I episoden kommer vi blandt andet ind over:
- Et indblik i Intels skifte fra processorer til at supplere med udvikling inden for SSD-diske, NAND-kredsløb og den nye Optane-lagringsteknologi der har samme latency som RAM.
- Hvordan udviklingen inden for it er noget mindre planlagt, end folk tror - og hvordan firmaer som Intel også eksperimenterer og forsøger sig frem med nye produkter.
- Hvordan Intel udvikler specielle processorer til store kunder, som har brug for ekstraordinært mange bestemte processorer til deres datacentre.
- Intels rolle i skifte fra de traditionelle pc'er i 1990´erne til moderne bærbare, servere, mobiltelefoner - der alle sammen indeholder processorer, modems og controllere
Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)
Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.
Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her