Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har fået nok af de amerikanske myndigheders spionageanklager, og nu trækker virksomheden ministeriet for indenrigssikkerhed ['Department of Homeland Security'] i retten.
Tilbage i september forbød ministeriet offentlige myndigheder i USA at bruge Kaspersky-produkter på grund af mistanker om spionage, og myndighederne fik 90 dage til at fjerne al Kaspersky-software fra deres systemer.
Du kan læse mere om sagen her: Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere
Har ramt gode navn og rygte
Offentlige kunder udgør kun omkring 0,03 procent af Kasperskys amerikanske indtjening, men sagen har skadet virksomhedens rygte betydeligt.
Blandt andet har det britiske center for cybersikkerhed fulgt trop og frarådet offentlige myndigheder at bruge Kaspersky.
Derudover har den amerikanske elektronikforhandler Best Buy fjernet alle Kaspersky-varer fra sine hylder, og det russiske firmaer går nu rettens vej og sagsøger det amerikanske ministerium for indenrigssikkerhed, Department of Homeland Security (DHS).
Kasperskys sag går primært på, at virksomheden ikke har fået tilstrækkelig mulighed for at tilbagevise de amerikanske anklager, som der indtil videre ikke har været offentliggjort solide beviser for.
“DHS har skadet Kasperskys rygte og kommercielle foretagende uden nogen beviser. Derfor er det i Kaperskys interesse at forsvare sig i denne sag,” skriver CEO Eugene Kaspersky i et åbent brev.
Kaspersky har tilbudt at aflevere sin kildekode til gennemsyn, men de amerikanske myndigheder har meldt ud, at det ikke er tilstrækkeligt.
Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på dinleverandør?