Trojansk hest i en trojansk hest

Programmøren bag den trojanske hest Optix Pro har været nødt til at undskylde over for hele hackermiljøet, efter det er kommet frem, at hesten havde et føl i maven. Det populære bagdørsprogram havde en skjult bagdør, som gav programmøren adgang til alle de systemer, som andre hackere inficerede med hans program.

Den trojanske hest har fået et føl. Det er i hvert fald tilfældet for programmet Optix Pro, en populær trojansk hest som bruges af "amatørhackere", skriver sikkerhedsfirmaet Securityfocus.

Optix Pro er en trojansk hest, som kan installeres på et system og som fungerer som en bagdør for hackere.

Nu er det imidlertid kommet frem, at programmøren bag Optix Pro har efterladt sin egen bagdør i bagdørsprogrammet. Altså en trojansk hest i en trojansk hest.

Trojansk postkort

Optix Pro bliver brugt som bagdør ved for eksempel at lokke en bruger til at klikke på en e-mail med et elektronisk postkort. På den måde bliver bagdøren installeret og kører som en server-tjeneste.

En hacker kan få fuld kontrol med systemet ved at etablere en forbindelse til Optix Pro-serveren .

I modsætning til legitime værktøjer til fjernadministration indeholder Optix Pro også funktioner, som kan slå firewalls og antivirus fra, så programmet ikke bliver opdaget.

Normalt vil en hacker ifølge Securityfocus beskytte sin adgang til bagdøren med en adgangskode. Derfor skulle det i teorien kun være hackeren selv, der kan udnytte bagdøren.

Men programmøren bag Optix Pro, som går under kaldenavnet "Sleaze", har skjult en ekstra adgangskode i programmet. Ved at bruge denne kode vil Sleaze være i stand til selv at få adgang til de systemer, som andre hackere har inficeret.

Opdaget sidste år

Ifølge Securityfocus fandt flere hackere allerede sidste år ud af, at der fandtes sådan en "super-adgangskode", som kunne åbne samtlige Optix Pro-bagdøre.

De holdt imidlertid hemmeligheden for dem selv, og det var først for nylig, at historien om den skjulte bagdør i bagdøren kom frem.

Dermed blev bagmanden Sleaze tvunget til at undskylde og forsvare sig.

- Jeg har aldrig direkte afvist, at der fandtes et super-password, skriver Sleaze på den hjemmeside, der distribuerer Optix Pro.

Han forsvarer sig ifølge Securityfocus med, at han aldrig har brugt adgangskoden. Den blev udelukkende lagt ind i programmet, for at han kunne lade nyheden sive ud i hackermiljøet, hvis FBI kom for tæt på.

Programmet ville blive mindre populært, og dermed ville sporet blive koldere, hvis det kom frem, at der var en bagdør i bagdøren, mente Sleaze.

Ifølge Securityfocus er den trojanske hest Optix Pro blevet downloadet mere end 270.000 gange indtil nyheden om det trojanske føl kom frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere