Populær bredbånds-router kan hackes

En serie af routere fra Linksys er sårbare over for hackerangreb, hvor en hacker kan få adgang til at ændre routerens opsætning fra internettet. Routerne sælges blandt af TDC sammen med selskabets bredbåndsprodukter. Linksys har ikke udsendt en opdatering, og brugerne opfordres i stedet til at skifte adgangskoden til routeren.

En af de mest populære routere til bredbåndsforbindelser i hjemmet har en sårbarhed, som kan udnyttes af hackere til at få internetforbindelsen til at gå i sort.

Sårbarheden findes i flere routere fra producenten Linksys, som ejes af Cisco. Det drejer sig dels om den trådløse router Linksys WRT54G og dels om routerne i Linksys' BEF-serie.

Linksys-routeren bliver blandt andet solgt af TDC sammen med selskabets bredbåndsprodukter.

Sårbarheden indebærer, at ondsindede personer kan få adgang til det webinterface, som bruges til at konfigurere routeren, skriver det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Sårbarheden blev opdaget af en uafhængig sikkerhedskonsulent, Alan Raeliff, som advarede Linksys 28. april i år.

Linksys har endnu ikke reageret og udsendt en opdatering af firmwaren, altså den indbyggede software i routeren. Derfor er der ingen let løsning, som sikrer routeren mod angreb.

Sikrest af skifte adgangskoden

Det er muligt at konfigurere routeren, så den ikke tager imod netværksforespørgsler på de porte, som bruges til administrationen. De kan i stedet sendes til en ikke-eksisterende adresse på lokalnetværket.

Det kræver dog en vis teknisk viden at ændre portforwardingen, selvom man benytter administrationsprogrammet via en webbrowser.

Derfor er den enkleste løsning ifølge Secunia, at man sørger for at skifte adgangskoden til routeren til et mere sikkert, end det, der bruges som standard.

Det vil sige en adgangskode, der som minimum indeholder både store og små bogstaver samt tal. Specialtegn som punktum, komma, udråbstegn og lignende vil gøre det endnu sværere for en hacker at benytte et såkaldt "dictionary attack" mod routeren.

Krypteret ordbog

Et dictionary attack, eller "ordbogsangreb", betyder, at hackeren forsøger at logge på med adgangskoder, der er skabt ud fra en liste med kendte kodeord.

Metoden har fået navn efter en udbredt metode til at knække kodeordsfilen på et Unix-system, hvor hackeren krypterede en elektronisk ordbog med samme algoritme, som Unix førhen brugte til at lagre kodeordene. Derefter blev resultaterne sammenlignet med de krypterede koder, som lå i kodeordsfilen.

Den liste, som en hacker bruger til at knække kodeord med ved hjælp af denne metode, behøver ikke kun at indeholde ord fra ordbogen. Almindeligt udbredte adgangskoder som 12345 eller navne på personer eller fodboldhold findes også på listerne.

Et "stærkt" kodeord som eksempelvis G39!dd0w vil kræve en ren "brute force"-metode, hvor hackeren er nødt til at generere adgangskoder fra en ende af.

Relevant link fra Computerworld Online Sikkerhed

Linksys routere utilsigtet adgang til administrativt web-interface




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere