Telia-chef: Overskud eller ud af Danmark

Teliasoneras koncernchef, Anders Igel, åbner muligheden for at trække det svensk-finske teleselskab ud af Danmark, hvis det ikke lykkes at skabe en overskudsforretning enten på egen hånd eller gennem opkøb. Hidtil har Telia insisteret på, at det var nødvendigt at være til stede i Danmark, men forretningen skal kunne betale sig, lyder den nye melding.

Det er ikke afgørende for Teliasonera at være til stede i Danmark. Det siger koncernchef Anders Igel i dag i et interview med den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

- Danmark er uden tvivl et marked med for mange spillere, konstaterer Telia-chefen og indrømmer, at Telias markedsandel i Danmark er for lille.

Hidtil har Telia trods ringe vækst og rekordstore underskud holdt fast i, at en dansk tilstedeværelse var afgørende for at være et nordisk teleselskab. Nu åbner Anders Igel imidlertid nødudgangen på klem.

- Det er ingen selvfølgelighed, at vi skal være til stede i Danmark, hvis vi ikke kan få en overskudsforretning ud af det, siger Telia-chefen ligeud til Dagens Industri.

Han peger på, at Telia udmærket kan have en forretning med alle teleydelser i Norge, uden at selskabet har sit eget netværk i landet.

Den simple løsning for Telia i Danmark er et opkøb. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er Telia-chefen villig til at kaste håndklædet i ringen og trække sig ud.

Dagens Industri peger dog på, at favoritemnet, Orange, hidtil ikke har været til salg. En anden mulighed er, at Teliasonera, som udspringer af fusionen mellem de tidligere svenske og finske statsejede teleselskaber Telia og Sonera, føjer endnu et tidligere skandinavisk statsejet teleselskab til samlingen.

Anders Igel er ikke afvisende for, at Teliasonera vil købe danske TDC, selvom det vil betyde et kraftigt indhug i det svensk-finske teleselskabs pengetank.

- Hvis vi kan gøre noget, som styrker os på det her marked, så gør vi det. Men derfra og til at vi virkelig gør noget konkret, er vi ikke nået endnu, siger Anders Igel til Dagens Industri.

Han konstaterer, at der fortsat er et godt stykke snor tilbage til den danske Telia-afdeling.

- Det er lykkedes os at vende udviklingen, så af den grund er vores tålmodighed med Danmark større, siger Anders Igel.

Sidste år lykkedes det Telia at reducere det danske underskud til 434 millioner kroner. Men det skal ses i lyset af, at enorme afskrivninger i 2002 gav et underskud på 4,8 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere