Orm koster nordiske udbydere 92 millioner

Ifølge en udregning fra netværksfirmaet Sandvine vil internetudbyderne i Skandinavien i år have en samlet udgift på 92 millioner kroner, som ene og alene skal tilskrives ormeangreb. Især support og mistede kunder, der koster dyrt.

Ormeangreb vil i 2004 koste de skandinaviske internetudbydere 92 millioner kroner. Det vurderer firmaet Sandvine, som sælger udstyr til overvågning af netværkstrafik.

I hele Europa skal internetudbyderen bruge mere end 900 millioner kroner for at slippe fra af følgerne af orme-angreb. Sandvine forventer, at udgiften stiger til knap 1,2 milliarder kroner næste år.

- Orm er en tung byrde for internetudbyderne, som bliver presset til at mobilisere værdifulde ressourcer for at kvæle udbruddene og undgå utilfredse kunder, siger Tom Donnelly, medstifter af Sandvine.

Det er især udgiften til supportopkald, der ifølge Sandvine koster internetudbyderne dyrt. En lille internetudbyder med 100.000 kunder vil bruge godt 2,2 millioner kroner om året på at besvare supportopkald på grund af orm.

En stor internetudbyder med en million kunder vil bruge det tidobbelte, altså omkring 22 millioner kroner om året.

Dertil kommer udgifter til kortvarig indsats mod et angreb, hvor det hovedsageligt er udgifter til udbyderens tekniske personale, der koster, når en orm bryder ud.

For de store internetudbydere koster det ifølge Sandvines udregning 250.000 kroner for hvert af de større angreb som eksempelvis Blaster alene i ekstra personaleudgifter.

Sandvinse udstyr kan overvåge netværkstrafik og ud fra en analyse af datapakkerne finde frem til, hvilken trafik der er tale om.

Ud fra overvågningen er selskabet kommet frem til, at mindst fem procent af trafikken stammer fra orm. Derfor er der også en betydelig udgift for udbyderne alene til trafik.

Endelig kan det ramme udbyderne på pengepungen, hvis brugerne får indtryk af, at udbyderen ikke har styr på ormeangrebet. Hver måned skifter næsten tre procent af de private internetkunder i Europa udbyder, mange af dem på grund af en dårlig oplevelse i forbindelse med et ormeangreb.

Den årlige udskiftning koster en udbyder med 100.000 kunder godt 20 millioner kroner om året i udgifter til markedsføring og support af nye kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere