Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft fyrer - igen - medarbejdere: Her rammer fyringsrunderne denne gang

Ny omgang fyringer i Microsoft koster Skype-kontor livet. Det er dog blot en lille brik i det store Microsoft-puslespil, der i de seneste år har kostet mange tusinde medarbejdere jobbet - selvom Microsoft skovler penge ind.

Microsoft har over den seneste uge igen haft travlt med at udstede fyresedler til ansatte.

Mest opsigtsvækkende er det, at Microsoft ganske enkelt lukker ned for Skype-afdelingen i London.

Til Financial Times udtaler Microosoft, at selskabet har besluttet at forene nogle af de roller, der er forbundet med Skype og Yammer.

Det koster 220 af de omkring 400 Microsoft-medarbejdere i London jobbet, og det vækker ikke mindst opsigt, fordi Skype som bekendt blev født her i Europa, men altså nu ser ud til at skulle føres videre fra Microsofts hovedkvarter i Redmond i USA.

Ifølge ZDNet har Microsoft dog i sidste uge også afskediget yderligere 300 medarbejdere i blandt andet i Seattle-området.

Microsoft annoncerede i maj i år, at der skulle nedlægges 1.850 stillinger som følge af de ringe resultater i mobil-divisionen.

Læs om det her: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Allerede i juli lød det så fra selskabet, at der skulle nedlægges yderligere 2.850 stillinger.

De nye fyringsrunder kommer efter, at Microsoft over de seneste år har skåret ned med omkring 18.000 stillinger under Satya Nadella.

Mens fyringerne har fundet sted en række steder i Microsofts enorme forretning, så er det ikke mindst i mobil-divisionen, at der er skåret ekstra dybt.

Blandt andet måtte Microsoft sidste år fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Læs også: Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på omkring 51 milliarder kroner på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Microsoft skovler milliarder ind

Fyringsrunderne i Microsoft betyder dog ikke, at softwaregiganten ikke generelt er godt kørende.

I det seneste årsregnskab havde Microsoft en global omsætning på over 85 milliarder dollars - omkring 561 milliarder kroner - og selskabet landede et nettoresultat på godt 111 milliarder danske kroner.

Antallet af ansatte i Microsoft var i det seneste årsregnskab registreret til at være 114.000.

Her i Danmark har Microsoft Danmark 550 medarbejdere og Microsoft Business Solutions har 300 medarbejdere.

De to afdelinger blev sidste år samlet i Microsofts nye danske hovedkvarter i Lyngby:

Læs om det her:

Store forandringer i Microsoft Danmarks nye hovedkvarter: Sådan bliver hverdagen for de ansatte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere