Tidligere på året var store amerikanske it-virksomheder som Microsoft, IBM, Cisco og Hewlett-Packard Enterprise ude og advare mod konsekvenserne af et britisk EU-exit. Et såkaldt brexit.
Storbritannien er et af de største eksportmarkeder for danske virksomheder, og derfor frygter it-branchen i lighed med mange andre brancher også for konsekvenserne, hvis briterne ved en folkeafsteming på torsdag vælger at stemme sig ud af EU.
"Hvis briterne vælge at forlade EU vil det betyde en periode med stor usikkerhed for danske it-virksomheder, " siger Adam Lebech, der er branchedirektør for erhvervsorganisationen DI Digital.
Det skyldes blandt andet, at vi endnu ikke ved om Storbritannien og EU vil indgå en samarbejdsaftale, der sikrer, at Storbritannien fortsat vil være en del af det indre marked.
Konsekvenser for arbejdsmarkedet
Kommer der ikke sådan en aftale i stand, kan det få betydning, når danske it-virksomheder skal rekruttere arbejdskraft.
"Det er helt centralt, at vi har et indre marked med fri bevæglighed, hvor vi kan rekruttere it-specialister på tværs af alle EU-lande. Det er en kæmpe fordel for danske såvel som britiske virksomheder," siger Adam Lebech.
Eksempelvis kan et brexit betyde, at danske it-virksomheder i fremtiden risikerer, at britiske it-folk skal søge om at få arbejdstilladelse, før de kan få et job i Danmark.
Ligeledes ville danske it-virksomheder med afdelinger i Storbritannien skulle have arbejdstilladelse til ansatte fra EU-lande.
Brug for digitalt indre marked
Samtidig vurderer Adam Lebech, at der er behov for, at EU går forrest i kampen for at digitalisere den europæiske økonomi. En kamp der kan blive svækket uden britiske tilstedeværelse i EU.
"Det er vigtigt, at vi har et stærkt digitalt indre marked, hvor der eksempelvis, når det gælder databeskyttelse, er fælles europæiske reguleringer, så vi undgår, at hvert enkelt land har egne reguleringer, der kan blive brugt som tekniske handelshindringer," siger han.
Ifølge Adam Lebech og DI Digital er det helt afgørende med et velfungerende digitalt indre marked, hvis Europa skal klare sig i den globale konkurrence med Asien og især Silicon Valley i USA.
"Skal vi klare os i den konkurrence er frihandel og digitalisering af erhvervslivet helt afgørende. De skandinaviske lande og Storbritannien er normalt en vigtig stemme, der går forrest i kampen for frihandel og moderniseringen af den europæiske økonomi. Den stemme vi blive svækket, hvis Storbritannien forlader EU," siger han.
Samme melding kommer fra interesseorganisationen IT-Branchen.
Her mener kommunikationschef Rune Fick Hansen ligeledes, at der kan være god grund til at være bekymret ved udsigten til et brexit.
"Det er svært at sige, hvilken effekt et brexit vil få for danske it-virksomheder. Derfor er der en kæmpe usikkerhed forbundet med det, hvilket i sig selv kan være et problem for erhvervslivet," siger han
Danske it-virksomheder solgte ifølge Danmark Statistik tjenesteydelser for knap 2,1 milliarder kroner til Storbritannien i 2014, og følge Rune Fick Hansen er der ingen tvivl om, at Storbritannien sammen med Tyskland og resten af norden er blandt de vigtigste eksport-markeder for danske it-virksomheder
"Vi frygter jo, at der i tifældet af et britisk EU-exit vil blive sat nogle barrierer op, der gør det sværere at handle med Storbritannien, " siger han.
SimCorp: Storbritannien er vores vækstmarked
Den danske it-virksomhed Simcorp er en af de it-virksomheder, der har en stor eksport til Storbritannien.
Simcorp sælger it-løsninger til finansbranchen og en stor del af virksomhedens kunder befinder sig i Londons finansverden.
"Vi har tre dedikerede vækstmarkeder - og det er Frankrig, USA og Storbritannien," siger Jens Olivarius, der er marketingsdirektør for Simcorp.
Han forventer dog ikke, at et brexit vil påvirke Simcorp lige med det samme.
Men på længere sigt, forudser han, at britisk farvel til EU kan få betydning for Simcorp. Eksempelvis vurderer han, at briterne på længere kan indføre egne reguleringer af finansmarkederne, der adskiller sig fra dem, som der arbejdes med i EU.
"Det kan potentielt set betyde, at vi skal lave en særlig udgave af vores system, der er tilpasset det britiske marked. Akkurat som vi i dag har særlige udgaver til blandt andet det amerikanske marked. Men det ser jeg ikke nødvendigvis som en negativ konsekvens, fordi der formodentligt vil være et betydeligt marked for de nye og opdaterede systemer, " siger han.
Hos Simcorp, der også selv har en stor afdeling i London, krydser de dog fingre for, at det i tilfældet af et brexit vil blive lavet aftaler mellem EU og Storbritannien, der sikrer, at Storbritannien fortsat kan være en del af det indre marked.
"Vi vil meget gerne have, at London fortsat er tæt knyttet til resten af Europa, så varer, tjenesteydelser og arbejdskraft stadigvæk kan udveksles rimeligt smidigt mellem Storbritannien og de øvrige europæiske lande," siger Jens Olivarius.
Læs også:
It-virksomheder slår alarm: Det vil ramme os alle hvis Storbritannien dropper EU
Europæiske stormagter stiller sig i kø: Vil vride flere skattepenge ud af Google