Flere af verdens største it-selskaber appellerer indtrængende til Storbritannien om ikke at forlade EU. Det er der særlige grunde til.
En hel stribe af verdens store it-virksomheder forsøger ihærdigt at overbevise briterne om at stemme nej til den kommende afstemning i Storbritannien 23. juni, hvor det skal afgøres, om Storbritannien skal forlade EU eller ej.
Både Microsoft, IBM, Cisco og Hewlett-Packard Enterprise har blæst til kamp for at få Storbritannien til at blive i EU.
Ifølge Microsoft gør medlemskab i EU Storbritannien til et 'mere attraktivt sted at gøre forretning.'
Det sker i et blog-indlæg fra Michel Van der Bel, der er øverste chef for Microsofts 5.000 ansatte i Storbritannien, hvor Microsoft samtidig har et stort partnernetværk, der i alt beskæftiger omkring 25.000 it-folk.
Her skriver han, at Microsoft fortsat er indstillet på at være i Storbritannien.
"Men vi er overbeviste om, at UK's medlemskab af EU er et vigtigt kriterie for fortsatte og fremtidige investeringer fra Microsoft og andre," skriver han.
Han peger på, at der eksempelvis er stort behov for, at Microsofts udviklingsafdeling i britiske Cambridge har mulighed for nemt og gnidningsfrit at kunne samarbejde med folk fra andre EU-lande.
Du kan læse hele blog-indlægget her: Microsofts perspective on the EU referendum.
IBM, Cisco, BT Group, Vodafone, General Electric og mere end hundrede andre virksomheder har tidligere i et åbent brev til briterne argumenteret for, at en udmelding af EU vil skade landet.
"Virksomheder har brug for ubegrænset adgang til det europæiske marked for at kunne understøtte vækst, investeringer og jobskabelse. Vi mener, at en exit fra EU vil skade investeringer og true jobs. Britannien vil være stærkere, sikrere og i en bedre position ved at forblive i EU," hedder det i det fælles brev.
Hewlett-Packard Enterprise har ligeledes i en memo til medarbejderne argumenteret for, at det vil være skadeligt, hvis Storbritannien forlader EU.
"Forlader Britannien EU vil det efter vores opfattelse sandsynligvis få skadelig indvirkning på de langsigtede udsigter inden for beskæftigelse, udvikling, investeringer og innovation i landet," skriver chefen for virksomheden, Andy Isherwood.
Computerworlds britiske søstermedie påviste for et par måneder siden, at 75 af de 100 største it-virksomheder i Storbritanien beskæftiger medarbejdere fra andre EU-lande end Storbritannien.
Samtidig søger næsten halvdelen af de 100 største it-virksomheder aktivt efter nye medarbejdere bredt i hele EU.
Det skyldes, at de britiske it-virksomheder - som det er tilfældet i Danmark - i høj grad mangler dygtige it-folk.
En ting er imidlertid forretning og penge, en anden ting politik og følelser i folkedybet.
Debatten om EU har således været meget følelses-ladet i Storbritannien, hvor Londons kendte borgmester, Boris Johnson, eksempelvis har sammenlignet EU med Hitler.