Danskere forbinder Navision og Lotus Notes

Det danske firma Intoint har udviklet et stykke software, som gør det muligt at udveksle data mellem Navision og Lotus Notes. Dermed bygger selskabet bro mellem IBM og Navisions ejer, Microsoft, som hidtil ikke har arbejdet for integration, da Microsofts Lotus Notes-konkurrent, Outlook, har spøgt i baggrunden.

Det lille danske firma Intoint med blot fire ansatte har udviklet et stykke middleware, som gør det muligt at integrere Lotus Notes og Navision Attain.

Dermed er det muligt at bygge bro mellem to systemer, som ellers befinder sig i hver sin lejr inden for virksomhedssoftware.

På den ene side står IBM med post- og kalenderprogrammet Lotus Notes, og på den anden side står Microsoft, som for to år siden købte danske Navision og dermed ERP-systemerne Attain og Axapta.

To største spillere

Men Microsoft står som bekendt også bag postprogrammet Outlook og den tilhørende Exchange-platform. IBM og Microsoft er de to største spillere inden for netop de grundlæggende kontorprogrammer til virksomheder.

Derfor har de to leverandører ikke været motiverede til at få Lotus Notes og Navision Attain til at tale sammen.

- Der er en masse religion indblandet i det her, hvor folk holder med enten det ene eller det andet. Vi kommer oprindeligt fra ERP-verdenen, hvor vi skulle prøve at binde de hårde ERP-data sammen med de bløde systemer som e-mail og kalender, siger Flemming Nielsen, den ene af de to stiftere i Intoint.

Intoints program Intograte gør det muligt at udveksle data mellem Navision Attain og Lotus Notes og kan ifølge Intoint installeres som plug-and-play mellem de to systemer. Dermed er det muligt at bløde konflikten mellem de to it-giganters produkter op.

- Som udgangspunkt var det bare ærgerligt, hvis kunderne ville købe Navision og havde Lotus Notes. Hidtil har de været nødt til manuelt at indtaste e-mails og aftaler med kunder i stedet for at overføre data direkte, siger Flemming Nielsen.

Tidligere erfaringer

Sidste år udviklede firmaet et tilsvarende stykke middleware, som integrerer Lotus Notes med Axapta.

- Det betyder, at de kunder, som køber Navision, ikke behøver at skrotte deres Lotus Notes. Virksomheden skal ikke bekymre sig, om de bruger det ene eller det andet, siger Flemming Nielsen.

Intoint blev stiftet for to et halvt år siden som et resultat af, at it-selskabet Columbus valgte at fokusere udelukkende på ERP-systemer.

Det betød, at Flemming Nielsen og et par andre medarbejdere, som havde arbejdet med at udvikle integrationssoftware, stod over for at skifte til nye funktioner i virksomheden.

I kraft af sin særstatus som tidligere systemchef i Columbus fik Flemming Nielsen imidlertid en aftale i stand, som begge parter fik gavn af.

- Vi fik lov til at tage kunderne med over i vores eget firma, mod at vi betalte royalties til Columbus i to år. På den måde slap Columbus også for at stå med 30 kunder, som de ikke kunne supportere, forklarer Flemming Nielsen.

Dermed havde firmaet allerede fra starten en lille forretning, som stadig hjælper med til at skabe omsætning. Intoint har ingen eksterne investorer, men har udelukkende udviklet sin integrationssoftware for egne midler.

Efter to et halvt år er der heller ingen tvivl om, at de fire på det lille kontor i Farum er herrer i eget hus.

- Vi er ikke gift med Columbus. Vi har stadig et godt forhold til Columbus, men vi har ingen særlig tilknytning længere, siger Flemming Nielsen.

Intoint sælger integrationssoftwaren Intograte gennem partnere, som er forskellige ERP-forhandlere over hele verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere