Microsoft: Ingen Service Pack 2 til pirater

Når Service Pack 2 til Windows XP udkommer til sommer, vil den indeholde en liste over ugyldige serienumre. Ingen af de piratkopier, som bruger et af de numre, som er spredt på internettet, vil kunne installere opgraderingspakken. Det oplyser Microsoft.

De Windows XP-brugere, som har en piratkopi af styresystemet, får ikke lov til at installere den opgraderingspakke, som Microsoft udsender senere på året.

Microsofts produktansvarlige, Barry Goffe, udtalte ellers til avisen Computer Times, at Microsoft var nået frem til, at selskabet ikke ville tage nogen særlige skridt for at forhindre de brugere, som ikke har en lovlig kopi, i at installere opgraderingspakken.

Produktchef Nis Bank Lorenzen fra Microsoft Danmark præciserer, at det betyder, at Microsoft ikke har taget yderligere skridt over for pirater i forhold til den første opgraderingspakke til Windows XP, Service Pack 1.

Service Pack 2 kommer dermed ligesom forgængeren til at indeholde en liste over ugyldige serienumre. Hvis brugeren har brugt et af disse serienumre under installationen, så kan Service Pack 2 ikke installeres.

Listen indeholder en række af serienumre, som Microsoft har spærret for, fordi de er blevet spredt over internettet.

De månedlige sikkerhedsopdateringer, som Microsoft vurderer som kritiske, kan stadig hentes af pirater.

- Det vægter højere at få lagt de små opdateringer ud til folk end Service Pack 2, siger Nis Bank Lorenzen.

De pirater, som anvender et program, en såkaldt nøglegenerator, til at få gyldige serienumre til Windows XP, vil i mange tilfælde stadig kunne installere Service Pack 2. Der er nemlig kun er tale om en sortliste, altså en liste over de nøgler som Microsoft med sikkerhed ved er blevet misbrugt.

Nøgler lækket fra firmaer

Virksomheder, som bruger Windows XP Professional, får ét fælles serienummer eller nøgle, som it-afdelingen kan bruge til at installere styresystemet på medarbejdernes pc'er. Det sker, for at virksomhederne ikke behøver at aktivere Windows XP-installationen manuelt på samme måde, som det er nødvendigt med Windows XP Home Edition.

Nogle af disse nøgler bliver lækket på internettet, hvor de bliver brugt til at aktivere piratkopier af Windows XP Professional.

- Der er noget galt, hvis der pludselig er 500.000 installationer, som bruger en nøgle, der tilhører en mindre virksomhed, siger Nis Bank Lorenzen.

Han oplyser, at der i Danmark findes lidt over 1,1 million lovlige Windows XP-installationer, men han har ikke noget præcist tal for, hvor mange piratkopier der er i brug.

- Det gennemsnitlige tal i Danmark siger, at 26 procent af softwaren er piratkopier. Jeg vil tro, at det er en anelse mindre for Windows XP, fordi vi har gjort det mere vanskeligt at dele den med vennerne, siger Nis Bank Lorenzen.

Han oplyser, at Service Pack 2 til Windows XP vil udkomme en gang i løbet af sommeren. Den danske udgave vil dog komme cirka tre uger senere end den engelske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere