Dansk outsourcing-frygt koster en milliard

Det koster den samlede danske husholdning en millard kroner om året, at halvdelen af de danske virksomheder ikke vil outsource lige så meget som deres svenske konkurrenter. Det er det forsigtige skøn fra analysfirmaet IDC, hvor direktør Per Andersen kun kan forklare danskernes tilbageholdenhed med frygt og konservatisme.

Hvert år går dansk erhvervsliv glip af en milliard kroner, fordi virksomhederne frygter forandringer og derfor ikke vil outsource it-opgaver til udlandet. Det vurderer direktør Per Andersen fra analysefirmaet IDC.

Han mener, at danske virksomheder i langt højere grad burde outsource, og at forklaringen på tilbageholdenheden skal findes i virksomhedernes holdning.

- Jeg kan kun forklare det med konservatisme og frygt for forandringer. Den manglende åbenhed for nye veje koster den samlede danske husholdning et årligt tab på omkring en milliard kroner, og det er endda et forsigtigt skøn, siger Per Andersen.

Tabet på omkring en milliard kroner svarer til to procent af det samlede it-forbrug i Danmark.

Bagud i forhold til Sverige

Danmark er sejlet agterud, når det gælder outsourcing, af de lande, vi normalt sammenligner os med på it-fronten. I Sverige bliver der outsourcet 30 procent mere it end i Danmark, selv hvis man tager højde for landenes størrelse.

Især de små og mellemstore virksomheder herhjemme halter bagefter. Per Andersen påpeger, at det ellers er netop små og mellemstore virksomheder, som med fordel kan outsource, fordi de ad den vej får adgang til dyre teknologi- og it-kompetencer, som de ellers ikke ville have råd til.

- Det danske marked for outsourcing er meget sort-hvidt. Halvdelen af virksomhederne er slet ikke i gang, mens den anden halvdel har fart på, siger Per Andersen.

Første skridt er sværest

Ifølge Per Andersen er det første skridt det sværeste for virksomhederne. Når først en virksomhed har fået erfaring med outsourcing på ét område, så holder ledelsen sig ikke længere tilbage med at outsource andre funktioner.

- Problemet er den anden halvdel af virksomhederne, som slet ikke er kommet i gang og heller ikke har til hensigt at gøre det, siger Per Andersen.

Det er ikke kun på it-systemerne, at virksomhederne kan spare penge ved at outsource. Flere virksomheder er begyndt at outsource dele af administrationen af blandt andet løn, salg, marketing, bogholderi, kundeservice og human resource.

- Vi ser eksempler på, at virksomhederne reducerer deres omkostninger med op til 30 procent gennem outsourcing. Selv om gevinsten skal deles mellem leverandør og kunde, så er der altså knaldhårde argumenter for at kigge nærmere på outsourcing, siger Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere