It fylder ikke alverden i valgkampen og bliver oftest i politisk sammenhæng udelukkende set som et værktøj, som kan fremme en anden dagsorden.
Det er derfor debatten, når talen falder på teknologi, oftest kommer til at handle om overvågning (terror) eller effektivisering (besparelser).
Det kan give god mening, hvis ens opfattelse af ny teknologi er statisk - altså at teknologi bare opstår og kan anvendes som et værktøj, til hvad man i øjeblikket synes er vigtigt.
Men arbejder man længe nok med it og teknologi, så får man øjnene op for at teknologien påvirker os og den måde vi arbejder på mindst lige så meget, som vi påvirker den teknologiske udvikling.
Det er derfor, at det er vigtigt, at der politisk bliver taget stilling til anvendelsen af it i folkeskolen, til hastigheden af udbredelsen af højhastighedsbredbånd og til præcis hvor meget overvågning, der er behov for - og over for hvilke trusler.
Det sker bare ikke så ofte.
Men den frivillige forening Coding Pirates, som via frivillige underviser børn og unge i programmering i hele Danmark (*), har opsøgt en række politikere for at stille dem spørgsmål om netop de emner.
Du kan se politikernes svar på spørgsmål som:
"Hvad er den vigtigste it-udfordring i Danmark nu?"
"Danmark er langt bagud i forhold til at uddanne unge med it-produktive kompetencer. Hvad vil du gøre for at ændre på det?"
"I rigtigt mange lande har man indført programmering på skoleskemaet. Er det noget I vil arbejde for? Og hvordan?"
Medvirkende i videoen er:
- Sofie Carsten-Nielsen (uddannelses- og forskningsminister fra Radikale Venstre).
- Merete Riisager (it-ordfører for Liberal Alliance).
- Kasper Nordborg Kiær (SF).
- Rolf Bjerre (Alternativet).
- Jakob Engel-Schmidt (iværksætteri- og innovationsordfører for Venstre).
- Rosa Lund (uddannelses- og undervisningsordfører for Enhedslisten).
- Brian Mikkelsen (it-ordfører fra De Konservative).
- Alex Ahrendtsen (undervisningsordfører for Dansk Folkeparti).
- Kenneth F. Christensen (Socialdemokraterne).