Iværksættere overvåger trådløse netværk

Drevet af iværksætterånden sidder to mand i Esbjerg med ambitioner om at erobre både Danmark og det store udland. Midlet er en sikkerhedsløsning til trådløse lokalnetværk, hvor en Linux-baseret sensor holder øje med og rapporterer om alle usædvanlige netværksbegivenheder.

To iværksættere i Esbjerg vil erobre deres egen niche på markedet for netværkssikkerhed. Med virksomheden Allwireless specialiserer de sig i sikkerhed til trådløse lokalnetværk på skoler, hospitaler og i små og mellemstore virksomheder.

- Vi startede som et almindeligt it-firma, men sidste sommer valgte vi at specialisere os i trådløse netværk. Vi så, at der ikke var ret mange, som vidste noget om trådløse netværk, specielt når det gjaldt sikkerhed, forklarer ejer og direktør Kenneth Rosenkrantz.

Derfor opbygge han en virksomhed, som kan mere end blot at installere trådløst netværksudstyr og sætte en firewall op.

- Vi arbejder mod at få folk til at tænke på os, når de tænker trådløst netværk, siger Kenneth Rosenkrantz.

Pengene til at stifte firmaet kommer fra egne lommer, og Kenneth Rosenkrantz har ikke travlt med at brænde dem af.

- Vi har taget det stille og roligt. Vi skal ikke ud og bruge penge på et dyrt domicil. Vi er stadig drevet af iværksætterånden, siger han.

En virtuel sikkerhedsekspert

Allwireless er distributør for Danmark og Sverige af det amerikanske netværksprodukt Airmagnet. Airmagnet består af en boks med en modtager til trådløst netværk og en indbygget pc med Linux.

Airmagnet fungerer som en sensor, som kan opsamle data om aktiviteter på trådløse netværk omkring boksen. De bliver analyseret, og Airmagnet melder derefter tilbage til Allwireless' server, hvis den finder noget usædvanligt eller mistænkeligt.

- Vi plejer at sige, at det er ligesom at have en virtuel sikkerhedsekspert på stedet. Vi kan fjernovervåge kontorer i andre verdensdele. Hvis vi opdager et hackerangreb, så kan vi gribe ind, som om vi var på stedet. Men vi kan også hjælpe med at løse almindelige problemer med trådløse netværk.

Boksen er passiv sensor, som lytter på netværket, men kun på netværksforbindelser og ikke på, hvilke websider brugerne besøger, understreger Kenneth Rosenkrantz.

Overvågning er vigtigst

Allwireless har opbygget en løsning omkring Airmagnet, hvor sensorerne overvåger netværksaktivitet. Alt mistænkeligt bliver rapporteret til Allwireless' serverrum, hvor firmaets folk kan reagere, hvis der er behov for det.

Netop overvågningen af netværket er en central opgave, hvor virksomhederne måske ikke selv har ressourcer til at yde en god nok indsats for at optimere sikkerheden.

- Banker bygger jo heller ikke den største pengeboks. De bygger derimod en fornuftig pengeboks, og så overvåger de den, siger Kenneth Rosenkrantz.

Produktet sælges både til kontorer og til skoler, hvor det blandt andet kan bruges til at afsløre eksamenssnyd.

Går efter de små og mellemstore

Virksomheden består af de to stiftere og dertil fire ad hoc-medarbejdere. Derudover sidder der ti til tolv medarbejdere på vagtcentralen, som reagerer på problemer hos kunderne.

- Vi har ikke solgt nogle store løsninger endnu. Men vi har nogle hospitaler og teleselskaber, som lige nu evaluerer vores produkt, siger Kenneth Rosenkrantz.

Han understreger, at virksomheden i første omgang ikke satser på privatkunder, men derimod stiler efter de små og mellemstore virksomheder.

- En af fordelene er, at det kan skaleres. Hvor et revisorkontor med fire ansatte kan nøjes med en enkelt sensor, så skal en stor virksomhed som Novo måske have installeret 30. Men det er intet problem, fordi der ikke skal ændres på netværket, når vi sætter en sensor op, siger Kenneth Rosenkrantz.

Udlandet lokker

Indtil videre skaffer firmaet selv kunderne, men forhandler med en række potentielle partnere.

Lige nu er fokus på at få den danske forretning i gang, men Kenneth Rosenkrantz lægger ikke skjul på, at udlandet selvfølgelig også lokker.

- Vi vil bruge Danmark som springbræt, men jeg kan ikke se noget ? bortset måske fra sprogbarrierer ? som forhindrer os i at udbrede teknologien til andre lande, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere